2018-03-05 11:02

Bli mer positiv steg 9: Slå hål på den allra största energitjuven

God morgon allihopa! Idag är det måndag och jag hoppas ni är lika peppade som jag på veckans utmaning. Igår somnade jag först halv ett och idag vaknade jag helt död vid sex när alarmet ringde. I snitt brukar jag sova ca sex timmar, och jag känner mig aldrig riktigt utvilad.

Jag har liksom ingen energi kvar och känner att jag måste bli av med "sömnbristen" som är min största energitjuv.

Jag har hört att man kan vänja sin kropp med lite sömn och jag har försökt, i flera år haha, men det går inte. Jag får liksom aldrig igång energin i min kropp efter 5-6 timmars sömn. Har ni samma eller hur många timmars sömn får ni?

Förra veckan fick jag lite mer sömn, men vanligtvis snittar jag 5h 50 min - 6h 5min. Ni kan se er snittsömn i hälsoappen på era Iphones.

Mitt problem är att jag inte lägger mig i tid. När jag väl ska somna så somnar jag på två röda. Men jag vill liksom inte sova. För jag tycker det är tråkigt att sova. Känner ni igen er eller låter jag helknäpp?

Jag tycker det är mysigt att ha någon timme för mig själv innan jag lägger mig, och sen fastnar jag i en serie. Serier är mitt största problem, jag fastnar så lätt. Men den här veckan tänkte jag ha som utmaning att lägga mig kl 22 varje kväll och se om jag märker någon skillnad.

De två timmarna med sömn är mer värdefullt än två timmar framför en serie.

Ni får välja själva om det är sömnen, maten eller motionen som är er största orsak till brist på energi. Det är lätt att ge sig på alla dessa saker och försöka rätta till dem, men det blir lätt övermäktigt. Så jag tänker att vi satsar på att förbättra EN av dessa saker och sen ta det därifrån.

Jag börjar med sömnen. Vad ska ni göra mer eller mindre av?