Man Repeller: "Vem gillar inte Acne?"

1 av 5
- Foto: Rebecca Centren
2 av 5
- Foto: Rebecca Centren
3 av 5
- Foto: Rebecca Centren
Kjolen är från Isabel Marant.
4 av 5
Kjolen är från Isabel Marant. - Foto: Rebecca Centren
Dessa godingar kommer från Marni
5 av 5
Dessa godingar kommer från Marni - Foto: Rebecca Centren
Dela på Pinterest
Komiska inslag mixat med seriöst mode funkar faktiskt otroligt bra ihop. Möt Leandra Medine - modebloggaren bakom Man Repeller.

Hon kallar sig själv Man Repeller och bloggar om seriöst mode på ett humoristiskt sätt. Det är lite uppfriskande med en modebloggare som inte tar sig själv på för stort allvar. Men, vad betyder då Man Repeller?

[MAHN-REE-PELLER]

Man kan väl beskriva det som att klä sig själv på ett offensivt sätt för att avvärja medlemmar av det sterotypiska motsatta könet. Sådana kläder kan vara: haremsbyxor (enligt komikern Mårten Andersson), pojkvänsjeans, overaller, axelvaddar, hellånga jumpsuits eller smycken som liknar våldsamma vapen och träskor, detta är självklart nonsens, men det var ungefär så Man Repeller föddes. 

I klippet nedan ser du varför hon döpte bloggen till just Man Repeller.


När vi träffar Leandra Medine står hon på en bakgata och fotograferar Paris fina arkitektur och vi börjar prata om trender.

– Det existerar inget som den "största trenden", det finns tusen trender och varje designer har en egen nische, säger Leandra. 

Har du någon favoritdesigner?

– En favorit är verkligen Dries Van Noten , jag älskar vad han gör för Dior. Han och andra belgiska designers har verkligen ett grepp om sin konst, konstaterar Leandra och fortsätter.

– Jag gillar också svenska Acne, vem gillar inte Acne? Jag ska gå på deras show idag, säger Leandra till Modette. 

Finns det någon svensk bloggare du följer just nu?

– Columbine, eh, hur säger man hennes efternamn, Smille? Leandra har lite svårt att uttala modebloggarens efternamn men vi får rätt på det till slut och Leandra springer iväg till Balmains visning. 

Klicka i bildspelet för att få veta var Man Repeller köpt sin outfit.