När det Halloween 2023? Vi reder ut

När är det Halloween 2023?
När är det Halloween 2023? - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Halloween 2023 - tid för skrämmande kul! Kostymer, godis och spökvandringar väntar. Här får du reda på när det är dags att börja planera för årets spökigaste firande!

Halloween, en högtid som med åren har vuxit i popularitet även i Sverige, är en festlig tid full av kostymer, godis och spöklika aktiviteter. Men när är det dags att börja planera för detta skräckfyllda firande 2023?

Vilket datum – när är Halloween 2023?

Halloween firas alltid den 31:a oktober, oavsett vilken veckodag det är. Detta datum har sin grund i den keltiska traditionen Samhain, vilket markerade slutet på skördesäsongen och början på det mörkare halvåret. Idag är Halloween mest känd för de klassiska "bus eller godis"-rundorna, läskiga utklädnader och pumpor.

Alla helgons dag däremot, den helgdagen infaller den första lördagen mellan den 31 oktober och den 6 november. Alla helgons dag kan alltså infalla på olika veckodagar. 

Halloween 2023

2023 kommer Halloween att äga rum på en tisdag. Så det är bäst – och roligt – att börja planera för ditt Halloween-firande i tid, oavsett om du planerar att klä ut dig, gå en spöktur eller bara köpa hem godis så att du har till alla "bus eller godis"-firare. 

Så, markera din kalender och börja planera för en natt full av skrämmande kul - Halloween 2023 kommer att vara här innan du vet ordet av det!

Läs även:

Lista: Här är de 35 bästa dräkterna till Halloween

Här är 18 riktigt roliga och snygga halloweendräkter för par!

21 tips på roliga teman att ha på fest