Är du ett eldtecken? Så vet du – och så påverkar det ditt liv

Är du ett eldtecken?
Är du ett eldtecken? - Foto: Unsplash / Unsplash
Dela på Pinterest
Är du ett eldtecken? Då är du förmodligen modig, våghalsig – och kanske impulsiv. Läs allt om hur elden påverkar ditt stjärntecken här!

Har du många järn i elden? Då är du kanske ett eldtecken i ditt horoskop. Hur tar man reda på det, då? Här är alla svar du vill ha! Astro-Alvis är Modettes expert-astrolog och reder ut allt du vill veta om astrologi. 

Här kan du ställa frågor till astrologen och här hittar du henne på Instagram!

Vad är eldtecken?

En astrolog studerar hur himlakropparna såg ut den tidpunkt när du föddes. Detta menar de påverkar både din personlighet, dina egenskaper och ditt inre känsloliv. Det påverkar också dina relationer och gör att du har en del saker gemensamt med de som du delar stjärntecken med. Men det är inte riktigt så enkelt som att säga att en tvilling är på ett visst sätt och en skorpion är på ett visst sätt. Du är nämligen så mycket mer än det som du kanske betraktar som ditt stjärntecken (det som astrologer kallar soltecken). Du har även ett Måntecken, ett Merkuriustecken, ett Venustecken, ett Marstecken och Ascendenttecken.

Samtliga tecken har också ett elementtecken: jord, eld, luft och vatten.

Hur tar jag reda på om jag är ett eldtecken?

Det är inte heller så enkelt som att du är ETT eldtecken. Det är nämligen så att du har många tecken i ditt samlade horoskop – din födelsekarta. Här kan du räkna ut alla dina tecken. Glöm inte att du måste veta exakt tidpunkt och plats för din födelse!

Vilka stjärntecken representerar eld?

Följande stjärntecken är eldtecken i astrologin:

I ditt födelsehoroskop kommer du se att du är fler än bara ett tecken. Väger något av dessa tre tecken in i ditt födelsehoroskop? Då är du övervägande eldtecken.

Eldtecken: egenskaper och karaktärsdrag

Du som har många planeter i eldtecken bär på de naturliga egenskaperna som eld representerar. Eld är synonymt med ett starkt (och ibland överstarkt) ego och en stark tro på sig själv. 

Eld representerar:

 • Mod
 • Ledarskapförmågor
 • Våghalsighet
 • Impulsivitet
 • Järvhet
 • Entusiasm
 • En brinnande vilja att röra sig framåt, agera, och uppleva nytt

Eld ger den första gnistan till existens, och leder alla med sitt exempel. Eld sitter därmed sällan still och stagnerar också sällan, eftersom dess uppgift är att vidga sina horisonter, uppleva så mycket som möjligt, följa sina idéer och inspireras av livet, genom vilket eld ofta inspirerar andra. Eldens styrka är just att den saknar bromsar, farhågor, strategi, planering och besitter en förmåga att agera innan någon hunnit tänka tanken, och dessutom slå på stort. Eld-personligheten är en riktigt doer

Elden är maskulin energi

Eldmänniskor är värda vår beundran, då ni föregår med gott exempel i hur man tar för sig av livet och dess innehåll. Eld är maskulin och aggressiv, och du med mycket eld i horoskopet har en naturlig tillgång till dessa egenskaper. Typisk påstridighet, aggressivitet, “chefskap” och mod är tillskrivet maskulina egenskaper, och du som har många planeter i eld, oavsett biologiskt kön, bär på samma maskulinitet och ska få uttrycka det fritt. Du ska våga! Du ska ta risker! 

Eldtecken passar i kreativa yrken och chefsroller

I samhället är eld förknippat med alla våghalsiga yrken med inslag av adrenalin, chefspositioner, företagsledare, alla som står på scen, alla kreativa yrken och även lyx och flärd. Eld lever för dagen, och hinner med mycket under sitt liv. Eld är den som vågar följa sina stora drömmar och visioner, hur galna och våghalsiga de än må vara för andra, utan att rådfråga andra. Du som har mycket eld i horoskopet måste följa dina mycket starka drivkrafter, instinkter och impulser. 

Du är rustad för att överleva, uppleva, skapa och leda med gott exempel. Därför har du fått så starka instinkter och impulser, agera på dem! Och är det någon som lyckas, så är det eld-människor! Eld är den skapande kraften, inspirationen, instinkten, impulsen, gnistan till något. Människor med mycket eld i horoskopet visar vägen för andra och krattar nya vägar som ingen vågat gå först. 

Har du bara lite eld i ditt horoskop?

Har du väldigt få eller inga planeter i eld-tecken? Då kan du vara den som är mer avvaktande och försiktig kring att tro på dig själv och att du kan uppnå dina stora ambitioner och drömmar på egen hand. Du kan vara någon som lägger mycket tid på planering, research, analys, rådfrågar andra och lider av beslutsångest eller rädslor inför olika steg i livet, för att du inte tror att du fixar det på egen hand. Om du inte har eld i ditt horoskop, så sätts ditt mod och din tro på dig själv på prov. Din förmåga till direkt handling är avgörande. 

Våga ta klivet, hoppa utför stupen, leap of faith. Lita på att du är förberedd nog, att du är duktig nog, att du kan ro allt du vill ha i mål. Det enda du behöver veta är att du vill något tillräckligt mycket, och resten kommer falla plats på vägen. Det är så eld manövrerar sig genom livet, genom en känsla att viljan är starkare än några hinder. Resten löser sig på vägen, ha den tron. 

Mer om eldtecken

Eld förknippas med 

 • Wands/Stavar i tarot
 • Röda kristaller
 • Röda färger
 • Kryddstark mat
 • Stora evenemang och arrangemang
 • Inom DISC-analys representerar luft den röda personligheten

Vill du ha mer av eldens egenskaper i ditt liv? Ta in dessa saker in i din vardag! 

Uppstod det frågor? Ställ dina frågor till vår astrolog – läs mer här!