Så ska du inreda sovrummet – enligt ditt stjärntecken

Att inreda sovrummet enligt ditt stjärntecken kan vara ett givande projekt.
Att inreda sovrummet enligt ditt stjärntecken kan vara ett givande projekt. - Foto: Illustration Modette / Unsplash
Dela på Pinterest
Att inreda sovrummet så att det blir personligt och mysigt kan vara lite klurigt. Varför inte låta ditt stjärntecken bestämma?

Att välja inredning kan ibland kännas överväldigande. Men visste du att ditt stjärntecken kan ge dig vägledning om vilken inredningsstil som passar dig bäst? Här får du tips om hur du kan inreda ditt sovrum baserat på ditt stjärnteckens egenskaper och preferenser.

Väduren (21 mars - 19 april): Energi och färg

För den handlingskraftiga och energiska Väduren är ett sovrum fyllt med kraftfulla färger och energigivande detaljer ett måste. Röda, orangea och gyllene toner ger rummet den värme och passion som Väduren attraheras av. Välj sängkläder med djärva mönster och komplettera med en konstvägg som visar ditt äventyrliga jag.

Oxen (20 april - 20 maj): Naturnära lugn

Oxen dras till jordnära färger och material. En lugn oas av gröna, bruna och beige toner ger Oxen en känsla av stabilitet och ro. Välj sängkläder av naturliga material som bomull eller linne och inred med växter och trädetaljer för att skapa en känsla av natur inomhus.

Tvillingarna (21 maj - 21 juni): Lekfullt och ljust

Tvillingarnas två sidor innebär att sovrummet kan ha en kombination av stilar. Ljusa färger blandat med lekfulla mönster och detaljer skapar ett rum där Tvillingen kan känna sig stimulerad och inspirerad. En bokhylla fylld med favoritböcker och skrivbord där du kan skriva eller skissa är ett måste.

Så ska du inreda hallen – enligt ditt stjärntecken

Kräftan (22 juni - 22 juli): Mysigt och personligt

För den känsliga och familjeorienterade Kräftan är ett mysigt sovrum viktigt. Blåa och silvertoner kombinerat med mjuka textilier och minnen från familj och vänner skapar en trygg tillflyktsort. Ett fotoalbum eller minnesskåp där du kan bevara dina mest värdefulla ögonblick ger rummet en personlig touch.

Lejonet (23 juli - 22 augusti): Lyxigt och kungligt

Lejonet älskar att glänsa och sovrummet ska inte vara något undantag. Gyllene och soliga toner, kombinerat med lyxiga material som sammet eller silke, ger sovrummet en kunglig känsla. Investera i en stor säng med en pampig sänggavel och komplettera med speglar och glittrande detaljer.

Jungfrun (23 augusti - 22 september): Organiserat och funktionellt

Jungfrun älskar ordning och reda. Ett sovrum där allt har sin plats och funktion är ett måste. Neutrala färger som grått, vitt och beige skapar en lugn bas. Välj förvaringslösningar som är både snygga och praktiska och inred med detaljer som hjälper dig att organisera ditt liv.

Vågen (23 september - 22 oktober): Harmoniskt och balanserat

För den estetiska Vågen är harmoni och balans nyckelord. Pastellfärger som rosa, ljusblått eller lavendel, tillsammans med metalliska accenter, skapar en drömlik atmosfär. Välj symmetriska inredningsdetaljer och balansera ut rummet med konstverk och speglar som kompletterar varandra.

Skorpionen (23 oktober - 21 november): Mystiskt och djupt

Skorpionens intensiva natur kräver ett sovrum som är lika laddat. Mörka färger som midnattsblått, djuprött eller svart, blandat med exotiska mönster och textilier, ger rummet en känsla av mystik. Lägg till dolda förvaringsutrymmen och detaljer som speglar ditt djupa jag, som kanske en dagbok på nattduksbordet.

Så ska du inreda badrummet – enligt ditt stjärntecken

Skytten (22 november - 21 december): Äventyrligt och öppet

För den frihetsälskande Skytten är ett sovrum som speglar världen idealiskt. Jordiga toner blandat med etniska mönster och minnen från dina resor skapar en världslig atmosfär. Ett stort fönster eller balkongdörr som släpper in mycket ljus kommer att ge känslan av ett utomhusäventyr inomhus.

Stenbocken (22 december - 19 januari): Klassiskt och tidlöst

Stenbocken dras till tradition och hållbarhet. Ett sovrum med klassiska färger som marinblått, grått eller brunt, tillsammans med tidlösa möbler av hög kvalitet, kommer att stå emot tidens tand. Välj detaljer som klockor, antika böcker eller konstverk som har en historia att berätta.

Vattumannen (22 november - 21 december): Modern och innovativ

För den framåtblickande Vattumannen är ett modernt och teknologiskt avancerat sovrum idealiskt. Kyliga metaller, speglade ytor och innovativa belysningslösningar skapar en futuristisk atmosfär. Tänk på smarta hemlösningar och inredningsdetaljer som gör ditt liv enklare och mer uppkopplat.

Fiskarna (19 februari - 20 mars): Drömmande och kreativt

Fiskarnas fantasifulla natur behöver ett sovrum där de kan drömma fritt. Havsfärger som turkos, blått och grönt, tillsammans med skimrande accenter och mjuka textilier, skapar en undervattensdröm. Införliva konstverk eller musikinstrument som låter dig uttrycka din kreativitet.

Artikelinspiration: House Digest

Vill du lära dig mer om ditt stjärntecken? Då finns det mycket trevlig läsning för dig här!