Här är allt i IKEA:s nya höstkollektion med Per B Sundberg

IKEA släpper ny kollektion med konstnär
IKEA släpper ny kollektion med konstnär - Foto: Bildkälla: IKEA
Dela på Pinterest
I höst släpper IKEA en ny kollektion som är ett samarbete med en konstnär. Men den är inte riktigt som vi är vana vid att se IKEAS kollektioner.

I höst lanserar IKEA en ny kollektion som är ett samarbete med en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnär, Per B Sundberg. Ledorden för den nya kollektionen som Per B Sundberg varit med och tagit fram är pretty, ugly och lovely. Kollektionen heter FÖREMÅL och består av 26 stycken fina, fula och förtjusande produkter för hemmet. Målet med kollektionen ska ha varit att ta fram och utforska en lekfull och maximalistisk sida av svensk design som annars kan beskrivas som minimalistisk. 

Bildkälla: IKEA

– Det är alltid kul att jobba med kontraster. Döskallen blir fin med blommor eller en krukväxt, det är som att liv kommer ur den, säger Per B. Sundberg till IKEA.

Bildkälla: IKEA

Per B Sundberg är en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Tillsammans med IKEA har han skapat unika produkter som är familjära och egendomliga på samma gång.

– FÖREMÅL ger en inblick i Per B Sundbergs tankevärld, han vidgar våra vyer och skapar ett kalejdoskop av nya mönster och uttryck. Om du har köpt en Per B Sundberg får du något med dig hem att uppskatta och lämna vidare till kommande generationer, säger Nike Karlsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden, till IKEA.

Bildkälla: IKEA

Samarbetet och kollektionen kommer finnas på 16 IKEA varuhus i Sverige från och med 7 september. Produkterna kostar mellan 49 kr och 1495 kr. Du kan se alla inredningsdetaljer från kollektionen i videon ovan.

Läs mer:

Ska du flytta snart? Här är nyheterna för hösten 2018 på IKEA