Bea Szenfeld gör kollektion tillsammans med IKEA – då släpps den

bea szenfeld
Bea Szenfeld och IKEA samarbetar - Foto: Ikea.com
Dela på Pinterest
Varuhusjätten IKEA samarbetar med formgivaren Bea Szenfeld i deras kommande vintersortiment.

IKEA har gett oss en tjuvtitt på hur vintern kommer att se ut hos varuhusjätten. Tillsammans med  formgivaren Bea Szenfeld kan vi förvänta oss en vinter som är varm, inbjudande och extravagant med dova färger och mjuka material med inslag av guld och silver. 

Hos IKEA möter vi vintern med en spännande mix av tradition och lekfullhet. Formgivaren och konsthantverkaren Bea Szenfeld, som även har designat årets rosa band, har i samarbete med IKEA designat dekorationer, belysning och textilier. 

Bea Szenfeld gör kollektion tillsammans med IKEA. Bildkälla: Ikea.com

Bea Szenfeld är kanske mest känd för att hon i sitt arbete skapar i papper, men i denna del av IKEA:s vintersortiment har hon gått utanför sin komfortzon och tillverkat i andra material. 

"Produkterna jag har utvecklat med IKEA är väldigt lekfulla, inget är minimalistiskt utan det är maximalistiskt med mycket detaljer. Jag anammade projektet med öppna armar och jag hoppas att människor kommer att tycka att detta är kul", säger Bea Szenfeld i IKEA:s pressmeddelande. 

Julen och vintern är en tid som har stor betydelse för Bea och med sitt öga för detaljer har hon nu låtit kärleken till denna tid ta nya uttryck i konst som är en del av IKEA:s vintersortiment. 

Kollektionen för IKEA börjar säljas i oktober. Bildkälla: Ikea.com

"Jag massproducerar ju normalt inte, därför är det roligt för mig att många kan ta del av hantverket. Även om jag själv inte har gjort varje sak för hand, så är de i alla fall en tolkning av mitt konstnärskap", säger Bea Szenfeld i pressmeddelandet. 

Bea Szenfelds design kommer att säljas på IKEA från och med oktober. Om du är spänd på att se alla produkter som Bea Szenfeld har skapat för IKEA borde du kika i videon ovan. 

Är det dags att uppdatera inredningen i sovrummet? Då borde du kika in de hetaste sovrumstrenderna i videon nedan och inspireras!