Så inreder du minimalistiskt – inredningsdesignerns bästa tips

Inreda minimalistiskt.
Inredningstips minimalistiskt - Foto: Hotels.com
Dela på Pinterest
Nu avslöjar inredningsdesignern Kaitlyn Ham de bästa knepen för att inreda minimalistiskt – utan att det ser kallt och tomt ut.

Detta är en redaktionell artikel med reklamlänkar till vår partner Hotels.com

Det kan vara svårt att få till den avskalade stilen i hemmet med små detaljer, fräscht och luftigt – utan att det känns kallt och tomt.

Inredningsdesignern Kaitlyn Ham är expert på att inreda minimalistiskt. Nu senast har hon designat och inrett "#Soextrasochic-sviten" på hotellet The Curtain i London ihop med den maximalistiska inredningsdesignern Johnny Wujek och Hotels.com. Rummet är delat på mitten så man tydligt ser den starka kontrasten mellan de två olika stilarna.


Men som vi sa, det här med att inreda minimalistiskt är lättare sagt än gjort. Därför ger Kaitlyn sina bästa tips till Modettes läsare!

Vad är viktigast att tänka på när du dekorerar minimalistiskt?

– Tänk inte på att allt måste matcha. Det handlar om att välja en nyckel, kvalitets saker med längre livslängd som kompletterar varandra, snarare än att allt ska vara samordnat. En minimalistisk inredningsstil behöver inte vara tråkig, utan istället vara snävt med klassiska saker som är mindre "trendiga" och mer baserat på funktion och en ren estitik, säger Kaitlyn.

Men hur gör man då för att undvika den tomma känslan? 

– Att lägga till utvalda accenter i varje rum kan skapa intressanta platser som drar ögat och bryter upp all starkhet. Till exempel i sviten So Extra So Chic med Hotels.com har vi lagt till några subtila färger med krukväxter och använda element som kuddar och ett fårskinn för att lägga till mjukhet och värme.

– Om du väljer solida funktionsstycken som en solstol från mitten av århundradet och hänglampan i sviten, hjälper det också till att fylla utrymme och skapa en känsla av praktisk komfort, säger Kaitlyn.

Sviten finns tillgänglig tills den 29 oktober, så om du ska planera in en weekend med tjejerna borde du verkligen spana in det här rummet. Se fler bilder från hotellrummet, eller boka in en natt själv här!

Detta är en redaktionell artikel med reklamlänkar till vår partner Hotels.com

Mer:

Modettes guide till Shoreditch i London