Margaux Dietz ger sig in i politiken – här är hennes nya satsning

- Foto: Instagram/margauxdietz
Dela på Pinterest
Margaux Dietz startar en helt ny Youtubekanal där fokus ska vara att få unga att engagera sig i politiken. I mitten av mars har nya kanalen "Partitempen" premiär.

Margaux Dietz är Youtubeprofilen som har blivit ett med Sverige bara på något år. Förra året startade hon sin kanal på Youtube och i maj släppte hon videon som förändrade allt – videon där hon filmade hela sin förlossning.

Foto: Instagram/margauxdietz

Sedan dess har Margaux vuxit i rask takt på sociala medier och jobbar idag både med blogg, Youtube, Instagram, podd och snart även som deltagare på Let's Dance.

Hon inspirerar dagligen tusentals unga och vuxna och i början på året vann hon även priset "årets influencer" på ELLE-galan. 

Nu kommer nästa nyhet från stjärnskottet Margaux. Hon ger sig in i politiken.


Foto: Instagram/margauxdietz

I mitten av mars lanserar hon nämligen en helt ny Youtube-kanal. Den kommer heta "Partitempen" och är ett intervjuprogram där hon träffar samtliga partiledare. 

Syftet är att det ska öka intresset för politik hos unga och i programmet ska partiledarna få frågor som de kanske inte är vana att få.

”Jag är själv ung och minns fortfarande väl hur det var första gångerna man skulle rösta, massvis av information men ofta på en nivå och med en ton som kändes svårbegriplig. Idag har jag en stor plattform med tusentals följare varav många är förstagångsväljare, tanken är att Partitempen ska vara det program jag själv saknat. Roligt, lättsamt men framförallt partiledare som pratar om sin politik på ett sätt som de inte gör i vanliga fall.” – säger Margaux Dietz i ett pressmeddelande.

Varje avsnitt kommer vara mellan 12-15 minuter och första avsnittet släppts 21 mars. Programmet är helt politiskt obunden och finansieras av Margaux själv. 

"Det känns extra kul att göra det här med tanke på vilka fördomar och tankar som finns kring mitt yrke, att vara influencer 2018 innebär väldigt mycket mer än för bara fem-sex år sedan. Jag tror att många politiker kan dra lärdomar av hur vi kommunicerar med de yngre generationerna."– säger Margaux Dietz.

Mer:

Här är Margaux Dietz tips för att bli stor på Youtube