Vd:n ger sina bästa tips på hur du lyckas i karriären

Dela på Pinterest
Idag blev det klart att Ulrika Ek blir ny vd på ett av Sveriges ledande mediehus, Nyheter24-gruppen, som Modette.se ligger under. Nu ger vi vd:n ordet och ber henne ge sina bästa tips på hur man lyckas i karriären.

1. Hitta det du brinner för

– Hitta det du brinner för. Gör man saker man tycker är kul så blir man bra på det och engagerar sig och gör det där lilla extra. Det funkar åt andra hållet också. Genom att gå all in på saker man gör så börjar man också brinna för det. Lägger man sitt engagemang i saker så vill man också att det ska bli bra, säger Ulrika till Modette.

2. Skapa dina egna möjligheter

– Det går att påverka sin karriär mer än man tror! Se till att alltid göra ditt bästa, och försök att hitta sätt i ditt dagliga arbete där du hela tiden utvecklas, och också bidrar till att företaget du jobbar på utvecklas. Se utanför just det som är dina arbetsuppgifter, och fundera på hur du kan bidra ännu mer – i det stora. Har du ett jobb där du känner att det finns ingenstans du kan ta vägen? Hitta spännande sidoprojekt som känns spännande och givande. Eller så klart: Fundera på att söka dig vidare, säger Ulrika.

3. Köra ända in i kaklet

– Det är så lätt att tänka att man inte kan eller inte vågar. Man kanske blir erbjuden mer ansvar och tackar nej för att man tvekar på sig själv. Eller om man söker ett jobb men ser att man bara uppfyller åtta av tio kriterier, så söker man inte. Men sök om du bara uppfyller en. Säg inte nej till chanser utan kör hela vägen in i kaklet. Bromsa inte dig själv för saker som eventuellt kan komma i vägen för dig och ditt mål. Ta det som det kommer, säger Ulrika till Modette.

4. Omge dig med bra powertjejer och män

– Omge dig med bra powertjejer och män. Jag känner jättemånga kvinnor som jobbar med olika saker som jag bollar med och vi hjälper varandra framåt, berättar Ulrika.

5. Förhandla alltid dig själv framåt

– Förhandla. Alltid. Våga ta betalt för det du gör. När du gjort bra saker så ska du ta betalt för det. Man kan få nej på grund av budgetar eller att det inte passar just då. Men om du får ett nytt jobb, ta inte första budet, utan försök att höja det. Går det inte med pengar så försök med extra semesterdagar eller andra förmåner. Se till att ha regelbundna lönesamtal, säger Ulrika.

Ulrika har även skrivit en bok om hur du kan klättra i karriären med hjälp av tio nycklar till framgång. Boken hittar du här.

Mer:

5 argument du aldrig ska säga till din chef om du vill ha löneförhandling

Vill du utbilda dig hos oss på Modette i sommar? Sök till Summercamp 2018 här!

Modette söker ny bloggstjärna – är det du?