4 vanliga karriärstips som inte funkar – och hur du ska göra istället

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
När man ska göra karriär får man höra många tips och råd om hur man ska ta sig till toppen. Men vissa av dessa råd kan snarare göra mer skada än nytta för dig i arbetslivet. Vi har listat karriärsråden som du aldrig borde följa.

1. Man måste armbåga sig fram

Många tror att man ska armbåga sig fram och att man måste köra fulspel för att komma till toppen. FEL. Hjälp de du kan och ta hjälp av de du kan. Våga vara snäll och ödmjuk så du får många vänner som vill hjälpa dig framåt. För om du vill bli bäst på något så kommer du förr eller senare behöva någons hjälp och den kan du inte armbåga dig till.

2. Du måste vara effektiv 100% av din tid

Att ha ett strukturerat schema är superbra, men om du aldrig planerar in vila och hittar ett sätt att stänga av och vara effektiv på så är risken stor att du går in i väggen. Det är okej och nyttigt att inte vara effektiv emellanåt.

3. Var tyst och låt din framgång tala för sig själv

Om du vill klättra snabbt i karriären så måste du få folk att få upp sina ögon för dig. Skryt därför så mycket du kan när du gör framsteg och visa att du är stolt över de framgångar du uppnår.

4. Betrakta dina kollegor som konkurrenter

Att se sina kollegor eller klasskamrater som konkurrenter är det många som gör, ni kanske är i samma bransch och har samma drömposition men att stjälpa den andra kommer inte hjälpa dig framåt. Du har mer att vinna på om du har goda vänner och kollegor i branschen.

Mer:

Modette söker en ny bloggare – är du vår nya stjärna?