Från dröm till verklighet – så tar du första steget

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sitter du på en dröm i fickan som du vill förverkliga? Då är det dags att du tar tag i den och vågar ta steget. Här är tre bra tips att ha med sig från början, för att göra drömmen till verklighet.

Flera av oss drömmer om något stort. Det kan handla om att starta ett eget företag, att säga upp sig från jobbet eller att resa jorden runt – alla drömmar är lika viktiga, stora som små.

Men tyvärr lägger flera av oss våra drömmar i fickan då vi inte riktigt vet hur eller var vi ska börja. Men, alla borde faktiskt ta den där "jag drömmer om ..."-tanken och försöka göra den till verklighet. Att drömmen sedan inte slår in betyder inte att du har misslyckats, utan betyder endast att du har försökt, och fått med dig massor med kunskap och erfarenhet på vägen.

Så, här är tre steg som gör att du går från dröm till verklighet:

1. Skriv ner en plan

Att ha en dröm och en stor vision är helt fantastiskt. Men när du börjar skriva ner den så kommer du garanterat inse att det är flera saker du inte tänkt på. Oavsett om det handlar om jobb, kärlek eller upplevelser så är det flera saker som ska falla på plats.

Skriv upp en hel plan på vad du vill göra och hur du ska gå tillväga för att den ska bli verklighet. Har du vänner eller bekanta som är experter på just ditt område? Ta hjälp! Be sedan någon du litar på läsa igenom din plan för att komma med feedback.

Bildkälla: Pexels

2. Skriv ner flera olika mål

När du har din dröm framför dig i en fysisk form så är det dags att sätta delmål. Vad är första steget? Vilka mål ska du sträva efter? Drömmer du om en resa så kanske det är att bestämma resemål, eller boka en flygbiljett. Är det att starta ett eget företag så kanske det är att bestämma namn, starta företaget eller prata med banken. 

När du har flera små mål som du kan bocka av kommer du enkelt se att du går framåt. Och vet du vad? För varje mål du kan bocka av är du ett steg närmare din dröm. Det är en häftig känsla!

Bildkälla: Pexels

3. Ta steget – våga! 

Att göra en plan och sedan börja sakta men säkert beta av flera olika delmål kräver ett mod från din sida. Du kanske lämnar din comfort zone, är rädd för vad andra ska tycka eller är rädd för att du ska misslyckas (som du aldrig kommer göra, som vi skrev tidigare). Men här måste du bara våga och ta steget. 

För kom ihåg en sak – din dröm är värd att uppfyllas, och du kommer känna dig stolt när du tagit steget och aktivt försökt, oavsett hur resultatet blir.

Bildkälla: Pexels

Mer:

4 vanliga karriärtips som inte fungerar – och hur du ska göra istället

Gilla Modette på Facebook!