Så vänder du ett misslyckande till en framgång med 5 enkla steg

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att misslyckas gör alla förr eller senare, det är nästan oundvikligt. Men genom att göra de här sakerna så kan du vända ditt misslyckande till en framgång istället.

1. Vilka lärdomar kan du ta med dig?

Försök inte att analysera för mycket om vad som gick fel, utan försök istället ta med dig lärdomar över vad som kunde ha gått mer rätt. Ta med dig det istället och se det som en lärdom istället för ett misslyckande.

2. Hoppa upp på hästen igen.

När du trillar av hästen så måste du snabbt upp igen och fortsätta försöka. Bara för att du inte fick jobbet, betyget eller igenom det du ville ha den här gången så betyder det inte att det aldrig kommer komma. Du måste bara försöka igen. Tillslut kommer du också nå framgång.

3. Det finns inga "nu eller aldrig chanser"

Om du misslyckas med något som du sett som ditt "livs chans" eller som ett "nu eller aldrig moment" så får du försöka tänka om. Om du vill något tillräckligt mycket så kommer fler chanser komma. Ingen väg är spikrak, men om du fortsätter gå och inte sätter dig ner och ger upp så kommer du nå ditt mål tillslut. Genom att komma ihåg det här så öppnar ditt misslyckande snarare upp fler portar till framgång. Om en dörr stängs så öppnas tio andra.

4. Du är inte ensam om att misslyckas

Det kan kännas som alla andra bara klarar av allt och livet går som på räls för dem, men tänk efter. Vad är det egentligen de lyfter fram? Jo, sina framgångar. Och för varje framgång kan du räkna med att de dessutom gått igenom ett antal misslyckanden på vägen. Bara genom att förstå det så har du tagit ett steg in i rätt riktning från ditt misslyckande.

5. Bara för att du har misslyckats så är du inte misslyckad

Självförtroendet kan få sig en ordentlig törn när något går åt skogen. Men kom ihåg att du var modig nog att testa – och det är mer än vad de flesta vågar ens utsätta sig för. Du trodde på dig själv inom något och satsade på det. Det är inte att vara misslyckad, det är att vara modig nog att följa sina drömmar och det är något som alla framgångsrika människor har lärt sig.

Att få fel råd i karriären kan göra en stor skada – se vilka vanliga råd du säkert fått men inte borde följa här:

Mer:

Från dröm till verklighet – så tar du första steget

5 argument du aldrig ska säga till din chef om du vill ha löneökning