6 saker du måste göra för att orka ta nya tag på jobbet efter påsken

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du lovat dig själv att ta nya krafttag på jobbet och lägga ner mer krut på karriären efter ledigheten? Se till att du gör de här sakerna innan helgen är slut så kommer du lyckas!

1. Beta av alla måsten innan du går på helg

Lämna inget halvklart innan du väl tar påskledigt. Det kommer hänga som ett stressmoln över dig och du får inte samma energi tändning av att plocka upp och slutföra halvklara saker när du är tillbaka.

2. Städa ditt skåp eller ditt skrivbord

Se till att det är rent och snyggt innan du lämnar jobbet. Då kommer det kännas mycket bättre när du är tillbaka igen.

3. Koppla bort mobilen

Försök att stänga av notiser från jobbchatten, sätt autosvar på mailen och håll dig själv från att kontakta kollegor om jobb när du är ledig.

4. Ställ alarm

För många innebär ledighet sovmorgon – och självklart ska du tillåta dig själv att sova ut. Men att sova mer än vad du behöver kan ge motsatt effekt och göra dig tröttare. Ställ alarm på ca 8 timmar så kommer du vakna utvilad och redo för dagen.

5. Umgås med de du vill träffa och avboka gamla vänner som vill fika för "det var länge sen nu"

Påsken är till för att umgås med dina nära och kära. Dessutom är påsken ett ypperligt tillfälle att samla energi, slösa inte den på människor du verkligen, verkligen inte vill träffa, bara för att ni "borde ses nu".

6. Njut i vårsolen

De flesta av oss spenderar stor del av dagens soltimmar innomhus när vi jobbar. Försök därför ta vara på solen och rör dig utomhus för att få extra mycket D-vitamin.

Mer: 

Påskpresent till sin partner eller inte? Det här tycker flickvännerna

Vackra färgglada dukningar till påsk att fynda och inspireras av