Så får du ditt drömjobb utan erfarenhet

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sitter du i ditt jobbsökande och ser att din drömtjänst passar dig perfekt – bara att de kräver två års erfarenhet.

1. Sök jobbet du inte tror att du kan få

För att få ditt drömjobb så får du inte vara rädd att söka det. Många tar inte ens steget att söka för de saknar kvalifikationerna. Men då har du misslyckats redan innan du börjar. Sök, och om du inte får det då, på det bolaget, sök igen. Sök, sök, sök och sök.

Bildkälla: Pexels

2. Få en bild av vad de vill ha

När du söker så är det viktigt att göra en research och se vad bolaget är ute efter hos den de anställer – se till att presentera dig som den personen i din ansökan.

3. Ge inte orelevant information

Ransaka ditt CV innan du skickar iväg det. Är det nödvändigt för de du söker jobb hos att veta att du jobbade som konfaledare och har spelat knattefotboll? Försök hitta saker som ligger mer nära i tiden och om du kan göra dina jobbreferenser mer relevanta. Jobbat på Mc Donalds? Lyft din förmåga att hantera stress istället för att säga att du bara jobbat på Mc Donalds.

4. Återkoppla

Visa ditt intresse och hör av dig även om du inte får svar. Inte för många gånger men att skicka ett mail för att fråga hur ni går vidare i intervjuprocesser är alltid bra. Då framstår du som engagerad.

5. Se till att ni klickar på intervjun

När det kommer till intervjuer är det många chefer som litar på sin magkänsla. Se till att du har rätt attityd istället för rätt svar. Se intervjun som ett samtal snarare än en frågesport och försök hålla en så god stämning som möjligt.

Mer: 

6 saker du måste göra innan påskledigheten för att känna dig utvilad

Gilla Modette på Facebook!