5 saker du borde göra för dina kollegor minst en gång i veckan

Unsplash
Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Bra stämning på jobbet kommer inte av sig själv, utan det är något alla på jobbet skapar och ansvarar för tillsammans. Men genom att göra de här enkla sakerna kan du lyfta stämningen och göra din arbetsplats mycket trevligare.

1. Ge personlig beröm till dina kollegor

Att berömma någon personligen kan göra underverk för både självkänslan och för arbetsmoralen. En person som känner sig uppskattad och omtyckt på sin arbetsplats kommer bli en härligare person att jobba med. Dessutom så brukar de flesta som får beröm också börja ge beröm tillbaka.

2. Hämta kaffe åt någon

"Vill du ha något från köket?" är en fras som faktiskt inte kostar dig någonting att säga. Men det är en fin gest och dessutom något som kan underlätta för din kollega som kanske inte kan slita sig från sin arbetsuppgift just nu.

Bildkälla: Unsplash

3. Erbjud din hjälp

Många tycker det är svårt att be om hjälp. Men om man kan jobba ihop och hjälpa varandra så kan det dels avlasta någons stress, men också göra att man lär av varandra och får bättre sammanhållning på jobbet. Så våga be om hjälp och erbjud den till dina kollegor.

4. Styr upp en gemensam aktivitet

Det kan vara en aw, lunch, fikapaus, bensträckare eller vad som helst. Gör något tillsammans som inte är jobbrelaterat. Då får man ett hälsosamt break och lär känna varandra på nya plan som kommer stärka er relation.

5. Glöm inte att bjuda med alla

Vi har alla våra working wifes och bästa polare på jobbet. Men glöm inte bort de som inte är en del av ert gäng på jobbet utan bjud in alla så ingen lämnas utanför!

Mer:

Vill du utbilda dig hos oss i sommar? Sök till Summercamp 2018