Här är Modettes nya bloggare Lisa Billinger

- Foto: Lisa Billinger, Modette
Dela på Pinterest
Modettes redaktör Lisa Billinger är en av Modettes bloggare och hon kommer ta med alla läsare bakom kuliserna på en av Sveriges största modemagasin och dela med sig av en hel del skönhet och inredning.

Vem är Lisa Billinger?

– Jag är en 23-årig tjej som jobbar med det bästa inom mode, media och allt där till som redaktör på Modette.se. Från början är jag från Karlstad och det var inte många år sen jag jobbade i en fabrik där, tills jag beslutade mig för att ta tag i mina drömmar och satsa på min karriär. Idag brinner verkligen för mitt jobb och ser verkligen så mycket fram emot att få dela med mig av hur det faktiskt funkar i branschen och ge tips på hur du kommer in i den!

Vilket är ditt spirit animal? 

– Enligt mitt horoskop så ska jag vara en salamander, vilket är en liten, söt men rätt äcklig ödla haha. Men jag skulle hellre likna mig vid en utomhuskatt. Sprallig och mysig men väldigt mån om att få köra mitt race och gå min väg på mina egna villkor. Dessutom landar jag alltid på fötterna.

Vad kommer vi få läsa om på din blogg?

– På bloggen kommer ni få en stor inblick i hur livet ser ut här i mode och mediebranschen och jag kommer dela med mig av 'do's and dont's' när det kommer till karriären. Sen kommer jag bjuda på inredningstips och massor av ärliga recensioner av trendiga skönhetsprodukter.

Hur tar man sig in i mode och mediebranschen?

– Börja med en utbildning som öppnar dörrar. Skolan i sig kan leda till jobb, praktiker som ger dig erfarenheten som krävs på olika arbetsplatser. Sen handlar mycket om tajming, men då gäller det att utsätta sig för saker som öppnar upp för en sådan tajming. Du kan inte sitta hemma och vänta in jobben utan ta dig ut, nätverka, praktisera, se till att höras, synas och komma i kontakt med folk du är intresserad av. Men framförallt, ge inte upp utan kämpa för det du vill.

Vilket är ditt favoritquote?

– Stå på dig, annars gör någon annan det, sagt av min mamma. Och säkert någon mer haha...

Vem är din största förebild och varför?

– Jag ser upp till min mammas tålamod, min pojkväns driv och om jag måste säga alla som gör sin grej och skiter i vad alla andra tycker. De ser jag upp till.

Vad vill du sprida vidare till Modettes läsare?

– Jag vill framförallt visa på att du inte behöver komma från "rätt stad", ha "rätt vänner", "rätt utbildning", "rätt kontakter" eller tusen års erfarenhet för att nå dina drömmar. Det kommer på vägen bara du börjar. Sen skriver jag mycket om hur du ska hantera negativa tankar och stress.

Läs Lisas blogg HÄR och missa inte att följa henne på Instagram HÄR!

Bildkälla: Lisa Billinger, Modette