Så slutar du hata ditt jobb – 5 enkla steg

Tycker du inte om din arbetsplats? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att hata sin arbetsplats är såklart aldrig bra eller hälsosamt. Men om det inte finns möjlighet till att säga upp dig så kan det finnas andra sätt att faktiskt börja tycka om din nuvarande arbetsplats.

1. Sluta prata skit om arbetsplatsen

Om du inte mår bra på din arbetsplats så är det klart du ska berätta det för någon. Men om du inte gillar din arbetsplats av andra skäl kan det vara lätt att gå runt och prata onödigt skit om företaget eller kollegorna. Men försök undvika det, då det bara gör att din negativitet ökar. Försök istället att prata om roliga saker med dina vänner, då kommer du må bättre! 

Bildkälla: Unsplash

2. Hitta en bra sak med jobbet

Trots att du kanske ogillar massor med saker på din arbetsplats så finns det garanterat något du gillar också. Gott kaffe? Bra datorer? Fina lokaler? Någon kollega? Eller någon speciell arbetsuppgift? Försök hitta de där sakerna du gillar, och tänk mer på dem.

3. Belöna dig själv med något

Precis som att du kanske unnade dig en festlig utekväll eller en ny tröja när du klarade tentan så ska du fortsätta belöna dig själv i arbetslivet. Sätt upp mål för dig själv och sträva efter dem. Att inte ha något mål att sträva mot kan göra ditt jobb ganska långtråkigt.

Bildkälla: Unsplash

4. Gör ett miljöombyte på jobbet

Flytta skrivbord, jobba på ett café en dag, ät lunch på ett nytt ställe. Gör något nytt på jobbet som du inte är van vid. Du är ändå på jobbet mer eller mindre varje dag, året om. Inte konstigt att man lätt blir uttråkad då! 

5. Försök hitta på roliga saker

Om du verkligen hatar ditt jobb så kanske du faktiskt ska säga upp dig. Men om det inte går av olika anledningar så borde du försöka hitta på roliga saker utanför din arbetstid. Lev inte för jobbet, utan jobba för att leva. Kan du inte förändra din arbetsplats så kan du förändra ditt privatliv – och därmed kanske må lite bättre! 

Mer:

Så blir du mer uppskattad på jobbet – av kollegor och chefer

Gilla Modette på Facebook!