Kenza Zouiten anmäls av läsarna efter inlägget

Kenza anmäls för blogginlägg
Kenza Zouiten om resan till Ystad Saltsjöbad - Foto: Instagram/Kenzas
Dela på Pinterest
Kenza Zouiten Subosic har precis kommit hem från en semesterresa i Ystad och nu anmäls hon för sina blogginlägg därifrån.

Kenza Zouiten Subosic njuter av semester precis som de flesta andra svenskar just nu. Kenza har själv besökt både Öland, Grekland och även Ystad i sommar. Och det är just vistelsen i Ystad som nu får uppmärksamhet.

Kenza besökte Ystads Saltsjöbad tillsammans med sin vän Ines och njöt av det lyxiga hotellet och allt var det innebar. Men nu anmäls hon till Konsumentverket för smygreklam, då hon inte märkt ut att resan var sponsrad.

"Jag och Ines checkade in på Ystad Saltsjöbad i torsdags och möttes av en massa ballonger i taket! Så fint. Från ena balkongen hade vi utsikt ner mot deras härliga pool, och öppnade vi dörrarna till den andra balkongen så var vi i princip i havet. Wow så fint", skrev Kenza om hotellet i sin blogg.

Bildkälla: Instagram/kenzas

Hon ska, enligt Dagens Media, ha märkt ut att resan var sponsrad när hon väl var hemma igen, men medan hon var där så trodde läsarna hon hade betalat för resan själv. Detta fick hela 14 personer att anmäla Kenza för smygreklam.

"Detta har hon gjort medvetet för att lura läsare att tro att hon har betalat det själv och ger genuina ärliga rekommendationer", skriver en av personerna som anmält Kenza, enligt Dagens Media.

På Kenzas blogg och Instagram är nu samtliga inlägg uppmärkta med att det är en sponsrad resa, något som det är lag på i Sverige.

Bildkälla: Instagram/Kenzas

Kenza bloggar under nätverket Tourn, men enligt dem är det här ett samarbete som Kenza fixat på eget hand.

"Vi på Tourn har aldrig haft någon kontakt med Ystad Saltsjöbad, så det är inte ett samarbete som gått genom oss", säger Robin Stenman, VD på Tourn till Dagens Media.

Mer:

Natural Cycle har också blivit anmälda – läs mer om det här

Gilla Modette på Facebook!