Modette guidar dig genom politiken med valkollen 2018

Till vänster visas en bild på valblanketter och till höger är det en bild på Elin Nilsson som driver bloggen Valkollen
på Valkollen 2018 kan du läsa på mer inför valet 2018. - Foto: Bild: JESSICA GOW / TT och Elin Nilsson
Dela på Pinterest
Under valet 2018 så kommer Modettes läsare få följa Elin Nilsson som driver bloggen "Valkollen 2018" – för ett enklare och smartareval den 9:e september.

Valet 2018 närmar sig med stormsteg och det ser ut att bli ett riktigt intressant och spännandeval. För att kunna hänga med i svängarna, även om man inte är särskilt insatt, så har Modette tagit in Elin Nilsson som varit politiskt engagerad sen tidig tonår.

Under valet kommer Elin driva bloggen "Valkollen" och ge dig de senaste uppdateringarna om vad som händer under valet och även svara på dina frågor och ge en enkel förklaring till invecklade frågor.

Vi har snackat med Elin om några av de vanligaste frågorna inför valet.

Vilka valfrågor är störst 2018?

– De frågor som engagerar allra mest i det här valet är vård och omsorg samt migration och invandring. De ligger jämnt i engagemang hos väljarna medan skola och utbildning kommer på en tredje plats rätt långt bakom de två toppfrågorna, säger Elin.

Vart borde man vända sig för att läsa på om politik – om man inte är så intresserad? 

– Då tycker jag absolut att man ska kolla på YouTube och Instagram! Då är det betydligt lättare att föra in politik i sitt eget sociala medier-flöde.

– Sedan finns nästan alla partiledare, en del ministrar och andra högt uppsatta politiker på Instagram. Där lägger de upp vad de gör på dagarna i sina Instastories och skriver bildtexter om politik som är enkla att ta till sig, säger Elin.

Vilka tror du kommer vinna valet?

– Det jag vågar påstå med allra mest säkerhet är att valet inte kommer avgöras på valnatten. Det avgörs i förhandlingarna inom maktens korridorer under veckorna eller månaderna efter den 9 september.

Se vilket parti som Elin tror kommer stå som segrare HÄR!

Läs Elins blogg här!

Mer:

Det här säger svenska kändisar om sin röst i valet 2018

5 saker du måste veta om Ebba Busch Thor