Sakerna du aldrig ska avslöja om dig själv på en arbetsintervju

Tre tjejer som är på möte
När vi är nervösa är det lätt hänt att vi börjar prata okontrollerat - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sanning är bra men ibland kan den göra mer skada än nytta. Framför allt om du är på en arbetsintervju och är lite väl ärlig om dig själv och vad du vill. Därför bör du aldrig säga sakerna nedan.

1. "Jag fick sparken från mitt tidigare jobb" 

Det vore dumt att börja intervjun med att berätta att du fått sparken från tidigare jobb. Dels vet du inte vad du ger arbetsgivaren för signaler och det kan sumpa din chans att få jobbet. Som arbetsgivare kanske man börjar ifrågasätta vad det fanns för anledningar till varför du fick sparken.

Du bör inte berätta att du blivit uppsagd på tidigare jobb. Bildkälla: Unsplash

2. "Min chef är elak och riktigt hemsk"

Om du säger så om ditt nuvarande jobb, även om du tycker det och kan stå för det, kan du även säga det om din nya tjänst och chef. Ingen vill att deras personal ska snacka skit och sprida negativ energi.

3. "Jag behöver verkligen detta jobbet"

Det kanske skulle kännas bra att få tjänsten och det kan vara ditt drömjobb, men om du är för exalterad kan det skrämma arbetsgivaren. Försök vara neutral och uttryck att du definitivt kan se dig själv på företaget i framtiden. 

Det är vanligt att man under en arbetsintervju säger för mycket om sig själv. Bildkälla: Unsplash

4. "Jag är orolig och nervös inför vissa av de nya arbetsuppgifterna"

Har du fått veta några av arbetsuppgifterna och känner panik? Kanske är en av dem att sköta ekonomin eller se över företagets statistik. Även om du känner panik och nervositet så borde du inte uttrycka det under intervjun. Arbetsgivaren vill inte anställa någon som redan innan hen fått tjänsten är osäker. Fake it til' you make it!

5. "Denna tjänsten ger mig högre lön än min nuvarande" 

Denna informationen är inte relevant för arbetsgivaren, håll det för dig själv. 

6. "Jag skulle vilja stanna här i ett år, sedan funderar jag på att flytta till en annan stad eller land"

Det kanske är din plan, men det är inget arbetsgivaren behöver veta innan du ens fått jobbet. Vi kan lova dig att chanserna att du då får jobbet är minimala.

Om du har planer att flytta till en annan stad bör du inte berätta det. Bildkälla: Unsplash

7. "Jag har en semester inplanerad om några veckor"

Du må ha en semester inplanerad om några veckor, men det behöver inte vara bland det första du berättar. Då kan det verka som att du redan tror att du fått tjänsten, vilket arbetsgivaren kan reagera negativt på. 

8. "När får jag ta ut semester?"

Du bör inte börja arbetsintervjun med att fråga hur det fungerar med semester. Du ska först få jobbet, arbeta ett tag och sedan ta ut semester, inte tvärtom.

9. "Jag gillar inte schemat, kan jag få ett annat eller kan vi göra ändringar?"

Om du fått se en sneakpeak på schemat ska du inte börja klaga på det. Här kan arbetsgivaren resonera som så att om du inte är nöjd behöver du inte bli erbjuden tjänsten. Och det vill du väl inte?

Du bör inte ställa krav på företaget innan du ens fått tjänsten. Bildkälla: Unsplash

10. "Kommer jag få jobba hemifrån?"

Du kanske kommer få jobba hemifrån, men det är något du bör fråga när du väl fått tjänsten. Om det inte är livsavgörande för dig, men förutsatt att det inte är det så bör du undvika den frågan.