Bli lite smartare varje dag – genom att göra dessa fyra saker

En tjej som dricker ur en stor kopp
Du kan bli smartare varje dag genom att göra vissa saker - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att vara smart kan handla om att boosta hjärnan, gör bra ifrån sig på prov, lösa problem och arbeta smart. Genom att göra vissa saker varje dag kan du bli smartare.

1. Gör en lista på saker du har gjort

Visst kan det vara frustrerande när man inte kommer ihåg vad man åt eller hade på sig igår? Men genom att göra en lista över saker du har gjort så boostar du hjärnans kort- och långtidsminne. Det kan även vara bra att lista saker du är tacksam över, konversationer du haft eller hört och inspirerande färger du sett. Genom att återkalla dessa sakerna blir ditt minne starkare och du glömmer inte längre bort småsaker. 

Gör en lista över saker du sett, doftat, gjort och ätit. Bildkälla: Unsplash

2. Förklara en ny sak varje dag

Försök att förklara något så enkelt som möjligt för någon varje dag, på så sätt kommer det att ge dig själv en bättre förståelse. Einstein sa att om du inte kan förklara något förstår du det inte tillräckligt. Oavsett om det gäller i arbetssyfte, personliga mål eller skolan så ju mer du försöker eller övar på att förklara saker, desto bättre kommer din förståelse för det att bli. 

3. Pusha dig själv till att gå utanför din komfortzon

Genom att prova nya saker och gå utanför din komfortzon kommer du bli mer intelligent då du får nya perspektiv på saker och ting. Om du vill kan du börja smått med att gå utanför din komfortzon genom att prova nya maträtter, böcker och TV-serier. Gå även utanför din komfortzon genom att besöka nya platser, då kommer du att öka din förståelse för din omvärld.  

Träna och rör dig regelbundet så att du orkar varje dag. Bildkälla: Unsplash

4. Träna regelbundet

Hjärnan är ett organ som resten av kroppen. Därför behöver även hjärnan motion och rörelse för att må bra och fungera i vardagen. Regelbunden träning och motion är den bästa hjärngympan och visar sig till och med vara bättre än suduko och korsord som annars är starkt förknippade med hjärngympa. Endorfiner du får av ett svettigt träningspass boostar och skyddar hjärnan.

Är hjärnan dessutom lite mosig efter sommarens uppehåll från skolan? Du kan vara lugn, vi har listat knepen som ger dig bättre fokus när du pluggar.