Här är kändisarna som tjänar sjukt mycket pengar

The Weeknd, Kim Kardashian West
Här är kändisarna som tjänar sjukt mycket pengar - Foto: Stella Pictures, Evan Agostini/AP/TT
Dela på Pinterest
​Det är ingen nyhet att artister, skådespelare och realitystjärnor drar in massvis med pengar årligen, till och med dagligen. Här är några av de rikaste kändisarna 2018.

10. Drake

Enligt Forbes är Drake den artist vars musik världen lyssnat mest på. Hans musik har nämligen spelats över fem miljarder gånger. Med en förmögenhet på cirka 419 miljoner kronor hamnar Drake på en tionde plats på listan. 

9. Lady Gaga

Lady Gaga är artisten vars karriär tog fart år 2005 och som sedan dess har gått spikrakt uppåt med spektakulära låtar och närvaranden på röda mattan. Ni har väl inte glömt Lady Gagas klänning som var täckt av rått kött under VMA? Hennes 13 år i rampljuset har resulterat i gott om pengar på kontot, och idag har hon en förmögenhet på lite mer än 445 miljoner kronor. Lady Gaga har dessutom börjat prova på ett nytt yrke, hon har nämligen gett sig in i skådespelarbranschen, i höst kommer ni kunna se henne i filmen "A Star is Born". 

Lady Gaga har en förmögenhet på ungefär 445 miljoner kronor. Bildkälla: Stella Pictures

8. The Weeknd

The Weeknd lever ett hektiskt liv med allt från att kontinuerligt släppa ny musik, turnéer världen över till samarbeten med bland annat H&M, Puma och Bacardi. Detta ger The Weeknd en förmögenhet på nästan 508 miljoner kronor och en åttonde plats på listan över de rikaste kändisarna. 

7. Katy Perry

Under Katy Perrys turné "Witness: The Tour" håvade hon in en miljon dollar, vilket motsvarar cirka 9 miljoner kronor, per konsert. Den turnén bestod av 80 konserter, så ni kanske förstår varför det var en av hennes mest framgångsrika turnéer. Katy Perrys förmögenhet består av lite mer än 739 miljoner kronor. 

6. Ed Sheeran

Endast 27 år gammal är Ed Sheeran en av världens högst betalade artister. Med miljontals lyssningar på hans musik och turnéer världen över har Ed Sheeran en förmögenhet cirka 980 miljoner kronor. Det går alltså ingen nöd på musikern! 

Ed Sheeran är en av världens mest spelade artister. Bildkälla: Vianney Le Caer/AP/TT

5. Taylor Swift

Med en förmögenhet på nästan 2,9 miljarder kronor så hamnar Taylor Swift på en välförtjänt femte plats. Taylor Swift har hängt med sedan 2006 och därefter har framgångarna rullat in en efter en. Hennes senaste album "Reputation" var det mest säljande albumet 2017 och hennes senaste världsturné "1989" slog rekord för tre år sedan då antalet sålda biljetter kom upp i en kvarts miljard kronor. 

4. Kim Kardashian West

Kim Kardashian West är realitystjärnan som tagit hela världen med storm. Hon har inte endast realityserien "Keeping Up with The Kardashians", hon har även egna parfymer, smink och ett eget mobilspel. Detta ger Kim Kardashian West en förmögenhet på 3,1 miljarder kronor. 

3. Beyoncé

Sångfågeln, Beyoncé, är just nu aktuell då hon, tillsammans med sin make Jay-Z, är på världsturné. Under parets gemensamma turné drar Queen B in nästan 45 miljoner kronor per konsert. Hennes förmögenhet ligger på 3,1 miljarder kronor, vilket gör henne till den tredje rikaste kändisen på den här listan.

Beyoncé är på turné med maken Jay-Z och tjänar 5 miljoner dollar per konsert. Bildkälla: Chris Pizzello/AP/TT

2. Jay-Z 

På andra plats på listan hamnar Beyoncés make Jay-Z. Förutom att han tjänar flera miljoner på sin musik så leder han också underhållningsföretaget, Roc Nation, samt Tidal, som är en tjänst där du streamar musik. Jay-Z förmögenhet ligger på nästan 7,3 miljarder kronor, vilket måste göra Beyoncé och Jay-Z till ett av världens rikaste par.

1. Kylie Jenner

På första plats hamnar den yngste systern i Kardashian-familjen, nämligen Kylie Jenner. Tidigare i somras avslöjade Forbes att realitystjärnans förmögenhet ligger på 900 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 8 miljarder kronor. Nu förutspås Kylie Jenner att bli den yngsta personen någonsin som har tjänat ihop en miljard dollar. 

För inte så länge sedan blev Kylie Jenner den yngsta någonsin att vara med på listan över kvinnor som har blivit miljardärer på egen hand. Vill du veta vilka som mer fanns med på listan?