5 saker du måste veta om Wiktoria Johansson

Saker du måste veta om Wiktoria Johansson som är med i Idol. - Foto: Wiktoria Johansson.
Dela på Pinterest
Wiktoria Johansson är artisten som är påväg att snart ta Sverige med storm. Här är allt du behöver veta om henne.

Hur gammal Wiktoria Johansson är?

Wiktoria föddes 1996 och är idag 22 år gammal. Hon firar sin födelsedag den 8:e november.

Var Wiktoria kommer ifrån?

Wiktoria är född och uppvuxen i Brämhult, utanför Borås. Men i tonåren flyttade hon till Göteborg för att studera musik på gymnasiet Rytmus. Under hösten 2018 så flyttade hon ifrån sitt barndomshem i Brämhult till Stockholm för att jaga sina drömmar.

Wiktorias barndomshem såldes i början av hösten. Bild: Wiktoria Johansson.


Vad Wiktoria Johansson heter på Instagram?

På Instagram heter hon Wiktoriajohansson och på andra sociala medier, som Snapchat, Twitter och Musical.ly heter hon WiktoriaVJ.

Vad Wiktoria gjort tidigare?

Under den 8:e fredagsfinalen i Idol 2018 så syns Wiktoria i rutan på TV4, där kommer hon sjunga "Stay With me – Sam Smith och Mary j. Blige" tillsammans med William Strid. Och det är inte första gången Wiktoria syns på TV.

Hon gjorde debut i Melodifestivalen 2016 med låten "Save me" som tog henne till en fjärde plats i den svenska tävlingen. Året därefter ställde hon upp igen, denna gången med låten "As I lay me down" som gav henne en fjärdeplats.

Du lär även känna igen hennes röst från filmen Viana, även känd som Moana. Det är Wiktoria som är rösten bakom huvudkaraktären Viana och du har säkert hört låten "Vad jag kan nå".

Vilka som är hennes familj?

Wiktorias familj består av mamma Anki, pappa Stefan och storasyster Malin. Malin är född 1992 och är därmed fyra år äldre än Wiktoria – men de är väldigt lika. Både Malin och Wiktoria siktar mot en karriär inom musikbranschen.

Malin bor också i Stockholm och hon jobbar med att både skriva och producera egen musik. På Instagram heter hon Maline.officiall.

Wiktoria Johansson med sin syster Malin Johansson. Bild: Malin Johansson