Bishara Morad från Melodifestivalen 2019 – allt du vill veta

Bishara Morad från Melodifestivalen 2019.
15-årige Bishara Morad gör succé på Instagram – nu är han yngst i Melodifestivalen 2019. - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Dela på Pinterest
Bishara Morad kan vara Sveriges svar på Justin Bieber. Med sin vackra röst rör han alla till tårar på Instagram. Nu ställer han upp som den yngsta deltagaren i Melodifestivalen 2019. Här är allt du måste veta om honom.

Bishara Morad är deltagaren i Melodifestivalen som kanske är Sveriges nästa stora stjärnskott. På Instagram har han redan 90 000 följare och hans videor har mellan 500 000 - 600 000 spelningar.

Bishara är den yngsta deltagaren i årets upplaga av Mello. Bild: Fredrik Sandberg/TT

På sitt konto lägger han upp videoklipp där han sjunger akustiska covers på stora låtar med artister som är kända för att ta svåra toner, så som Adele, Sia och Beyoncé.

Enligt Unibet så är han favorittippad och oddsen säger att han kommer hamna i topp under Melodifestivalen. Och ja, inte särskillt konstigt är det. Hans röst rör nämligen redan hans följare till tårar på Instagram.

1. Hur gammal är Bishara Morad?

Bishara är bara 15 år gammal och det gör honom faktiskt till den yngsta deltagaren i Melodifestivalen 2019.

2. Var kommer Bishara Morad ifrån?

Bishara kommer från Linköping i mellersta Sverige. 

3. Vad heter Bishara på sociala medier?

På Snapchat heter Bishara @moradbishara03 och på Instagram där han är mest känd heter han @bisharamorad. Men han finns även på appen TikTok där han heter @bisharaofficial. På Youtube finns han också såklart. Där heter han Bishara.

4. Hur det kommer sig att han kom med i Melodifestivalen?

Bishara fick beskedet om att han kommit med i Melodifestivalen av Laila Bagge som tidigare scoutat unga talanger så som Zara Larsson. I en intervju med SVT berättar Bishara att han blev superglad och bara hoppade runt.

5. Vilken av deltävlingarna i Melodifestivalen är han med i?

Bishara är med i den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2019. Den hålls den 23 februari. Låten han uppträder med heter "On my own" och det är bland annat Benjamin Ingrosso som varit med och skrivit den.

Trots Bisharas galet bra stämma så är det en annan duo som är favorittippade i mello 2019. Se i videon nedanför vilka som kommer vinna enligt oddsen.

Mer:

Hanna Ferm och LIAMOO vinnare i Melodifestivalen 2019 – enligt oddsen