Allt om Alba August – Björn Gustafssons flickvän

Bio, storfilm, skådespelare, Alba August, Unga Astrid
Alba August spelar Astrid Lindgren i storfilmen "Unga Astrid" och är flickvän till Björn Gustafsson. - Foto: Nordisk Film och Stella Pictures
Dela på Pinterest
Alba August är stjärnan i både "Unga Astrid" och "The Rain". Hon är dessutom tillsammans med svenska komikern Björn Gustafsson. Vi har svaren på alla dina frågor om henne.

1. Hur gammal är Alba August?

Alba är 25 år gammal. Hon föddes den 6 juni 1993.

2. Vad jobbar Alba med?

Alba jobbar som skådespelare. Hon började som barnskådespelare i En sång för Martin 2001 och hon har därefter medverkat i filmer och tv-serier som exempelvis Svinalängorna, Den allvarsamma leken och Jordskott.

Det var när hon gick på Södra Latins gymnasium som hon insåg att hon verkligen ville satsa på skådespeleriet. Som 24-åring fick hon en av huvudrollerna i Netflix storsatsning ”The Rain” och hon är nu även aktuell i storfilmen ”Unga Astrid” där hon också har huvudrollen. Som om det inte räckte, tar hon också snart examen från teaterhögskolan. 

3. Var bor Alba August?

Alba bor i Köpenhamn i Danmark. 

4. Vilka är i Albas familj?

Alba har en stor familj. Hennes föräldrar är skådespelaren Pernilla August och regissören Bille August. Syskonen heter Asta, Anders och Agnes. 

5. Vad heter Alba på sociala medier?

Alba hittar du på Instagram under namnet @albaadele.

6. När blev Alba August ihop med Björn Gustafsson?

På Guldbaggegalan, måndagen den 28 januari 2019, bekräftade Björn Gustavsson att Alba är hans nya flickvän. På röda mattan kunde man se hur paret höll om varandra och såg kärare ut än någonsin. Björn hade också en roll i ”Unga Astrid”, kanske var det där de hittade varandra?

Exakt när de blev tillsammans vet vi inte då Björn och Alba valt att inte kommentera deras förhållande ytterligare. Men nog ser de upp över öronen kära ut.

Se bilderna på det nykära paret i videon nedanför.

Mer: Björn Gustafsson visar upp nya flickvännen Alba August