5 saker om Lisa Ajax i Melodifestivalen 2019

Lisa Ajax, Idol, Melodifestivalen 2019, Idol 2014
Lisa Ajax tävlar i Melodifestivalen på lördag. - Foto: Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
För fem år sedan tog Lisa Ajax hem vinsten i "Idol" som yngsta segrare och nu är hon aktuell i Melodifestivalen 2019. Här är allt du vill veta om stjärnan!

Hur gammal är Lisa Ajax?

Lisa föddes år 1998 och är idag 20 år gammal. Hon firar sin födelsedag den 13 augusti. 

Var kommer Lisa ifrån?

Lisa kommer från Järfälla i Stockholm. Hon började ta sånglektioner redan som 6-åring och bestämde sig i ung ålder för att hon skulle söka till "Idol" när hon fyllt 16 år. 

När vann Lisa "Idol"?

Lisa sökte till Idol år 2014 och gjorde en uppskattad audition av juryn. Under Idol såg vi henne sjunga bland annat "En sån karl". Det numret var ett av hennes många framträdanden som fick stående ovationer från juryn. Efter detta nummer berättade programledaren Pär Lernström för Lisa i sändningen att han börjat gråta under hennes framträdande.  

Lisa levererade och blev den yngsta vinnaren någonsin i svenska Idol.

Har Lisa deltagit i Melodifestivalen innan?

Inte långt efter vinsten i Idol såg vi Lisa i tv-rutan igen. Hon tävlade i Melodifestivalen 2016 med låten "My Heart Wants Me Dead" där hon slutade på en sjunde plats i finalen. 

Lisa tävlade också i Melodifestivalen 2017 med numret "I Don't Give A" där hon slutade på en nionde plats i finalen. Här tävlade Lisa först i andra chansen innan hon kom till finalen. 

Lisa Ajax är nu aktuell i Melodifestivalen 2019 med låten "Torn". Vi ser henne i den fjärde deltävlingen nu på lördag – missa inte det!

Vad heter Lisa på sociala medier?

Vill du följa Lisas vardag mer så kan du följa henne på Instagram under namnet "lisaajax". På Instagram har Lisa idag 272 000 följare. 

Du kan även följa Lisa på hennes Youtubekanal som heter "Lisa Ajax". På Youtube har Lisa idag cirka 24 000 prenumeranter, och där får vi följa hennes vardag genom vloggar. 


Lisa är inte den enda forna Idolvinnaren i årets upplaga av Melodifestivalen. Liam "Liamoo" Cacatian tävlar också i år, ta reda på allt du behöver veta om honom i videon nedan!

Mer:

Lisa Ajax visar upp sin nya tatuering: "Den måste gjort ont att göra"

Här hålls alla deltävlingar i Melodifestivalen 2019