Lilla Stockholmsguiden

Whyred Outlet Store
1 av 4
Whyred Outlet Store - Foto: Modette
Classic Tea Room
2 av 4
Classic Tea Room - Foto: Classic TR på Facebook
Tranan
3 av 4
Tranan - Foto: Tranan på Facebook
Restaurang Peppar
4 av 4
Restaurang Peppar - Foto: fru-form.blogspot.com
Dela på Pinterest
Modette delar med sig av sina fem favoritställen i Stockholm.

Whyred Outlet Store

På Drottninggatan 94 hittar vi Whyreds egna outlet store. Butiken i sig är relativt liten men rymmer en hel del fantastiska plagg och skor för både dam och herr. Här kan du få tag på några sista exemplar ur ett utgående sortiment eller ett unikt plagg ur Whyreds provkollektioner runt 50 procent längre än ordinarie pris. Ett extra plus ges till den trevliga personalen som håller butiken extremt välstädad och organiserad som är till fördel för dig som inte gillar den typiska outletkänslan. 

Drottninggatan 94, T Rådmansgatan

Classic Tea Room

Denna lilla pärla bjuder in till en klassisk engelsk afternoon tea med passande inredning med röda soffor och blommiga väggar. Glasdisken är fylld av läckra tårtor och hit kommer man för en mysig långfika med mamma, mormor eller bästa vännen. Testa deras standardmeny som innehåller ett tre våningars kakfat med småkakor, ljumma nybakade scones och små trekantiga vegetariska sandwiches. Som tillbehör till de fantastiska sconesen bjuds det på lemon curd, sylt och clotted cream som är en ljuvlig delikatess från England. Du får också en kanna te och väljer fritt bland ett tiotal sorter och allt detta för 169 kr. Classic Tea Room är en mysig oas mitt i Birkastan som du inte får missa om du gillar te och scones och inte minst för den trevliga stämningens skull.

Rörstrandsgatan 25, T St:Eriksplan

Babylon

Alldeles intill parken Björns trädgård vid Medborgarplatsen hittar vi den färgstarka baren Babylon inredd i glas och vitt blandat med starka färger. Det är först och främst en bar men självklart finns även lite enklare rätter för den hungrige besökaren. På sommaren svämmar Babylon över av folk som vill svalka sig med deras goda drinkar och uteserveringen breder ut sig mot parken. Solen ligger på större delen av dagen och vill du insupa söders pumpande stämning gör du det bäst här.

Björns trädgård, T Medborgarplatsen

Tranan

Tranan har både en restaurang och en bar och är en gammal trotjänare som funnits på Odenplan sedan 1929. Trots detta känns stället modernt och tranan har en blandad publik med både mediefolk, hippa dj:s och andra krogvana personer. I bardelen hittar vi spännande drinkar med ingredienser som björnbär, persika, grape, passionsfrukt och blåbär. Mat kan du också beställa och på menyn står klassiker som Biff Rydberg, varmrökt lax, strömmingsflundra och köttbullar. Det är ofta mycket folk och rörelse och en god stämning. Prisnivån är medel och detta är ett ställe som inte lämnar någon besviken.

Karlbergsvägen 14, T Odenplan

Restaurang Peppar

Peppar är det ultimata stället för dig som gillar välkryddad cajun eller bara vill hänga i baren över en öl för en billig peng. Stället har sedan sin öppning 1993 kört på samma meny i kryddstark sydstatsanda och med inredning av rustikt trä i ett hav av planscher, och vi kan garantera att det fungerar lika bra då som nu. Peppar ser alltid till att pynta under högtider men mest extraordinärt är deras julpyntning som är något utöver det vanliga så är det inte för maten, är det bara ännu en anledning till ett besök. Att rekommendera från menyn är Peppars chili och tiger ribs.

Torsgatan 34 T St:Eriksplan

 

Text av: Jenny Fredin och Fanny Sandh.