Din Parisguide

- Foto: www.morlund.se
Dela på Pinterest
Är det möjligtvis dags för en härlig weekend snart? Modettes Fanny Sandh guidar fram dig till guldkornen i Paris.

I första delen tipsar Modette er om allt ifrån vart ni kan äta stans bästa pasta till second hand butiker du inte får missa.

 

Alfredo Positano

Visst är det franskt du ska äta väl i Paris men så snart du har tröttnat på allt vad sniglar och Creme Brulée heter så är det till Italienska Alfredo du ska bege dig. Restaurangen ligger på en mysig bakgata väl undangömd för turister och hit går Fransmännen för den bästa pastan i stan. Fantastiskt meny för både lunch och middag men det kan vara till fördel att boka bord för sittningen. Ett tips är den hemmagjorda pastan med tryffel och champinjoner.   

6 rue Guisarde, 6e Arr Metro Saint Germain des Prés

 

Espace Kiliwatch

Att hitta bra secondhandbutiker i Paris kan vara svårt om man inte vet vart man ska, men en bra början är att ta sig till Kiliwatch som är Paris mest kända vintage- och secondhandbutik. Här kan du hitta allt från pälsar till skor och solglasögon i alla olika prisklasser. Herrdelen är dock en aning bättre än för oss Madames. 

64 rue Tiquetonne, 2a Arr Metro Étienne Marcel

 

Café du Marché des Blancs Manteaux

Söndagar i Paris betyder mer eller mindre stängt men i området Marais kan du fortfarande strosa runt och passa på att besöka en och en annan secondhandbutik. Stanna då till på Café du Marché och ät en av Paris godaste söndagsbruncher. Ett hav av exotiska frukter, croissanter, pain aux raisins, ostar, baguetter, bacon, ägg och nypressad juice väntar på Bar du Marché. Här kan du även grädda dina egna pannkakor.

53 rue Vieille du Temple, 4e Arr Metro Saint Paul

 

Andy Wahloo

Med barstolar av färghinkar och bokhyllor staplade med sardinburkar gör det Andy Wahloo till en av de minst sagt speciella barer i Paris. Du blir förmodligen ställets enda turist men kommer garanterat att få en kul kväll bevittnande fransmän som en efter en dansar på både stolar och bord när djn satt igång. Goda drinkar, grym musik och en garanterat bra kväll.

69 rue Gravilliers, 3e Arr Metro Arts et Métiers

 

A.P.C

Då A.P.C är mycket billigare i Paris än i Stockholm är det ett måste när man är på plats. Här hittar du perfekta basplagg med en fantastisk design för både dam och herr.

1 Rue de Varenne, 7e Arr Metro Sévres Babylone

 

Pierre Hemés

Vad är ett besök i Paris utan att ha provat på en typisk fransk maccaron? Skippa multikomersiella Ladurée och gå direkt till Pierre Hermés som bjuder på maccarons utan dess like. Godast är smaken "Jasmine".

39 avenue de l´Opéra, 2a Arr Metro Opéra

 

Les Halles

Vad du än har hört om Les Halles är det något du inte bör besöka när du är i Paris. Varuhuset är varje fransmans mardröm som både är ofräscht och svämmar över av turister som armbågar sig fram. De flesta butiker i Les Halles finns dessutom på Rue de Rivoli som ligger två minuter bort så det finns inga ursäkter för att trängas på denna fruktansvärda plats.

 

Pyrénées Market

Marknader är en del av kulturen i Frankrike och Paris har idag runt 90 stycken som alla varierar i både storlek och typ. Förutom den vanliga traditionella marknaden som bjuder på lite av varje finns även marknader som inriktar sig på till exempel enbart blommor, antikt, organiskt eller vintage. Vill du fynda skor, kläder och möbler ska du bege dig till Pyrénées Market som är den absolut bästa inom sin kategori. Torsdagar och söndagar, 7.00-14.30

Rue des Pyrénées mellan rue de l´Ermitage och rue de Menilmontant, Metro Pyrénées.