Stockholms bästa julmarknader

- Foto: Foto: Modette
Dela på Pinterest
Julen närmar sig med stormsteg trots snön som tycks lysa med sin frånvaro. Skapa i stället den perfekta julstämningen genom att gå på julmarknad i helgen. Vi på Modette guidar dig dit. 

Julmarknad på Skansen

Skansens julmarknad är en av de bästa och mest traditionella marknader som erbjuds i jul. Sedan 1903 har turister och folk från hela Stockholm kommit hit för att ta del av de fantastiska utbud av allt från korvar och senap till glas och textiler.

Skansen, Bollnästorget. Lördagar och söndagar i advent klockan 11.00-16-00

Marabouparken och Rädda Barnens Julmarknad

Rädda Barnen i samarbete Designgalleriet och Signerat.se anordnar en annorlunda julmarknad med unga designers som formgivare och tillverkare. Marabouparkens konsthall, Löftströmsvägen 8 i Sundbyberg

9 december klockan 15.00 - 19. 00, samt 10 - 11 december klockan 12.00 - 17.00.

Basar Under

Under två års tid har design- och secondhandmarknaden Basar Under hållit till i Skrapans källare på Södermalm och bjuder nu in till en alternativ julmarknad under december månad. Här finns originella och annorlunda konstverk, egendesign, vintage och musik för den som vill åt något som sträckers sig utanför ramen för den traditionella julklappen. 

Skrapans källare, 17 - 18 December klockan 12.00 - 17.00

Gamla Stan

På Stortorget i Gamla Stan hittar vi Stockholms äldsta julmarknad. I hela 38 bodar ställer försäljare från hela Sverige ut sina varor, delikatesser och hantverk.

Stortoget Gamla stan,  25 november - 23 december klockan 11.00 - 18.00

Beckmans Designhögskolas julmarknad

Varje år anordnar Designhögskolans elever en julmarknad baserad på dess egna produktion. Här säljs egentillverkade klappar inom mode, design och visuell kommunikation.

Brahegatan 10, 10 - 11 december klockan 11-17

Kungsträdgårdens julmarknad

Mitt i city hittar vi Kungsträdgårdens julmarknad som främst har gjort sig känd för dess stora utbud av juldelikatesser. I matstånden hittar vi allt från brända mandlar och korvar till glögg och lussekatter. Självklart finns även de traditionella hantverken som stickade plagg, stearinljus och glas.

Kungsträdgården 2 - 22 december alla dagar klockan 11.00 - 18.00

Text av: Fanny Sandh