Gina Tricots trådsmala skyltdockor väcker Facebook-hysteri

- Foto: Foto: Kalle Berggren
Dela på Pinterest
PÅ TAPETEN. Facebookanvändare rasar över en onaturligt smal skyltdocka som fotats på Gina Tricots butik vid Segels Torg.

Klädkedjan Gina Tricot har tidigare fått stark kritik för deras onaturligt smala skyltdockor som frontat skyltfönstren över hela landet. I slutet av 2011 tog medieprofilen Cissi Wallin upp ämnet då hon sett skyltdockor vars lår var lika stora som överarmarna. Kritiken verkar dock inte ha påverkat Gina Tricot. Nu visar de återigen upp en skyltdocka som ser ut att lida av svår anorexia där revbenen tydligt syns.

Bilden har lagts upp på Facebook av en användare och nu delats genom tusentals. Folk uppmanar nu till att bojkotta Gina Tricot då ingen frisk kvinna, tjej, flicka, ser ut så som dockan.

Gina Tricot riktar sig till unga tjejer och kvinnor och borde därför visa upp en frisk och sund sida i stället för att genom detta sätt uppmana till ätstörningar.

Gina Tricots vd, Jörgen Appelqvist, berättade för Aftonbladet igår att han inte kände igen den trådsmala dockan.

- Syns revben på skyltdockor? Nej, inte i vår ­butik. Det ska inte vara några revben i vår butik. Det går jag inte på. Vi har inga konstiga skyltdockor, sa han till Aftonbladet och när han fick se bilder på skyltdockan svarade han att dockorna var gamla och att de ska vara i storlek 36 och väldigt vanliga.

Skyltdockan stod på butiken vid Sergels Torg i Stockholm och togs inom några timmar bort från butiken då kritiken kom.