"Jag tror att man kommer långt i livet om man är rolig, snäll och ödmjuk"

1 av 4
- Foto: Johanna Pettersson
2 av 4
Den 20-åriga bloggaren och Youtube-stjärnan Clara Henry berättar om sin karriär, sitt liv och självklart vad hon önskar sig i julklapp i dagens fredagsintervju. - Foto: Johanna Pettersson
3 av 4
"Jag jobbar med mitt drömyrke! Hade jag kunnat hade jag sjungit halleluja" - Foto: Johanna Pettersson
4 av 4
"Jag mår som bäst när jag åker hem till Göteborg, går av tåget och möts av pappa på perrongen. Och sen att få komma hem och klappa på min katt." - Foto: Johanna Pettersson
Dela på Pinterest
Möt 20-åriga bloggaren och Youtube-stjärnan Clara Henry som bjuder på mängder av skratt i dagens fredagsintervju.

Vem är Clara och vad får vi ta del av i hennes blogg/ Youtube-kanal?

– Clara är en skitrolig halvbritts-Göteborgare i Stockholm, som videobloggar om allt som faller mig in – till exempel vad som krävs av en person för att bli antagen till Paradise Hotel, hur man kan bära en tampong till toan eller vem fan Apotek-Arne är.

Vad hämtar du din inspiration ifrån?

– Livet, typ. Saker som folk säger, sånt jag kommer att tänka på när jag är ute och promenerar eller när jag tjuvlyssnar på bussgrannens telefonsamtal. Humor går att skapa i alla situationer.

Beskriv dig själv med tre ord?

– Mina fötter kliar. (Alltså, det gör de alltid, vilket är skitjobbigt eftersom jag nästan alltid är ute och springer på möten och jobb. Beskriver mig ganska bra tycker jag.)

Ge oss dina bästa framgångstips!

– Detta är världens sämsta fråga till mig eftersom jag själv inte har en aning om hur jag lyckats. Folk har bara delat det jag videobloggat om, jag har ingen aning om varför jag har 280000 följare på youtube. Jag är väl rolig hoppas jag. Tror att man kommer långt i livet om man är rolig, snäll och ödmjuk. Försöker vara det i alla sammanhang jag ger mig in i, och det har ju gått bra hittills.

Det är fredag och snart helg, har du några roliga helgplaner?

– Jag har bestämt mig för att köpa lägenhet i vår, så i helgen ska jag nog sätta mig in i allt vad bolån innebär. Kul va! 

När mår du som bäst? 

– När jag åker hem till Göteborg, går av tåget och möts av pappa på perrongen. Och sen att få komma hem och klappa på min katt. Då ropar hela hjärtat "YAAAZ!!!".

Beskriv din stil! Vad är en "typiskt" Clara look?

– Jag försöker alltid se cool ut om jag ska på något flashigt bloggevent. Typ någon indiepopig skjorta, sammetsleggings, platåskor och lila läppstift. Å andra sidan, jag jobbar ju hemifrån, så en Clara-look en vanligt måndag är mjukisshorts, långa strumpor (de jag aldrig använder annars, typ de vadlånga neonrosa med kattprint), mönstrad t-shirt och en kofta i ett annat mönster. Jag är sjukt omatchigt bohemisk när jag är ensam.

Vart går drömresan och vem tar du med dig dit?

– Jag vill åka till Sydamerika! Se Machu Picchu. Tar med mig min bästis Johanna, eller min mamma, hon gillar att resa men arbetar halvtid med att laga mat till min lata lillebror.

Hur spenderar du helst en ledig lördag? Från morgon till kväll?

– Ger mig själv sovmorgon och vaknar vid 11. Äter gofrukost. Fikar någonstans, går en långpromenad eller går på yoga, lagar sedan middag med en kompis och kränger en hel chipspåse framför en film.

Du har hunnit med en del på dina 20 år, och verkar alltid vara tjejen med hundra bollar i luften. Hur hinner du med allt?! 

– Haha! Det gör jag inte. Fast ändå gör jag det, på något omänskligt sätt. Jag lever på min almanacka, mitt liv fallerar om jag inte får skriva in allt jag ska göra någonstans. Just nu är allt dock rätt lugnt, vilket är asskönt! Nu prioriterar jag Youtube och vloggandet, lägger ner mest tid på att skriva roliga manus.

Vad är ditt drömyrke? 

– Det jag gör nu. Sedan jag började med Youtube har jag velat leva på det. Och sedan två månader tillbaka kan jag göra det! Hade jag kunnat hade jag sjungit halleluja men sitter hemma hos en vän och skriver detta och det hade varit jättekonstigt.

Vad ser du mest fram emot just nu? 

– Julen!!! Jag älskar julen. Tycker det är HELT fantastiskt att julskyltningen börjar redan i november. Ska fira jul hemma i Landvetter med familjen och min släkt från England som jag inte träffat på ett år. Önskar mig en kattunge, om någon undrar.

Och tillslut, vad gör Clara Henry om 10 år?

– Då är hon 30 år gammal och skrattar högt åt att 20-åriga jag tyckte att 30 år var "gammalt". Jag kanske jobbar med radio eller så har Youtube blivit så stort att jag fortfarande håller på med det. Förhoppningsvis har jag lyckats köpa en lägenhet tills dess och jag kommer slå mig själv hårt om jag inte har en katt.


Missa inte att läsa mer om Clara på hennes blogg och vlogg som du hittar här! 

Läs också veckans intervju med Nicole Falciani