7 anledningar till att börja visa mer känslor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay - Foto: Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Är du dålig på att öppna upp dig för personer i din närhet? Då måste du läsa det här.

Har du svårt att visa känslor? Om svaret är ja så är det dags att ändra på det. Här listar vi de allra viktigaste anledningarna till att uttrycka vad du verkligen känner: 

1. Du växer som människa

Genom att berätta och sätta ord på vad du känner växer du extremt mycket som människa. Börja med att fråga dig själv hur du mår för att sedan kunna berätta det för andra. Detta kommer hjälpa dig att lättare ta reda vad du vill, fatta beslut och skilja på vad som gör dig glad, ledsen eller arg. Acceptera att du har känslor, för det har vi alla. Nu är det dags att identifiera dem och förstå varför de finns där. 

2. Du helar dig själv

Tårar är för många tecken på att man inte kan behärska sig och bristande självkontroll. Många undviker därför att visa sig ledsen och sårbar. Men om fler av oss hade modet att släppa taget och gråta – tills tårarna tar slut så skulle vi må så mycket bättre. Några minuters gråt kan nämligen leda till ett mycket djupt helande.

Läs också: 7 saker du får skylla på PMS 

3. Du kan få den du vill ha

Har du undvikt att berätta för personen du är hemligt kär i hur du verkligen känner? Såfall, berätta det nu! För det enda sättet att få det du vill ha i livet är genom att vara öppen med dina känslor och våga ta chanser. För om du aldrig berättar så kommer personen aldrig få veta. Och svårare än så är det inte. 

4. Du får bättre relationer

För att ha bra relationer i ditt liv krävs det att du är öppen, ärlig och visar vad du känner. Om det handlar om att gråta till Extreme Home makeover eller ta en konflikt med en nära vän spelar ingen roll. Dina känslor gör dig vacker och levande och alla relationerna i ditt liv kommer garanterat att stärkas. Och när du ser att en människa får tårar i ögonen vet du även att ni har kommitförbi kallsnacket om vädret.

Missa inte: 7 bevis på att Instagram förändrat våra liv 

5. Du gör något hälsosamt för din kropp

Tårar är hälsosamt. De behövs för att döda farliga bakterier i kroppen och ögonen, de återställer fuktbalansen, är nödvändiga för vår syn och minskar stress. (Forskning visar att nivåerna av stressämnen ökar i kroppen om man håller tillbaka tårarna.) Det är med andra ord ett hälsosamt beslut att tillåta sig själv att gråta och inte se detta som ett tecken på svaghet utan snarare en styrka.

6. Du blir inte ledsen över fel saker

Många har i dag en mycket starkintegritet och ett starkt krav på sig att behålla sina känslor för sig själv. Mennågonstans, någon gång måste känslorna komma ut! Trycker man nersina känslor och tårar så kommer de oftast ut senare, på fel sätt eller felplats och oftast över helt fel saker. 

Passa på att läsa: 7 myter om kost och träning 

7. Du vågar ta konflikter

Det är okej att vara en dramaqueen och stå upp för sig själv. Ta den där konflikten som du tänkt på så länge. Det kommer kännas så bra efteråt. OBS: Du måste göra det face to face, det räknas inte om du konfronterar någon på sms eller i Facebook-chatten. 

Läs också: 15 saker du kommer att ångra om 15 år