9 tecken på att du är oprofessionell

Foto: Pixabay - Foto: Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Bifogar du fel filer, tindrar på jobbet och berättar alldeles för personliga saker? Då behöver du den här listan.

1. Berättar alldeles för personliga saker

Det är dags för dagens viktigaste möte, du har kvällen innan bråkat med din partner och mår inte topp. När du sedan får hälsningsfrasen "är allt bra?" under mötet tar du frågan på för stort allvar och berättar ingående om fighten för din främmande arbetskollega. 

2. Ger helt onödig information

Du står halvt påklädd på toaletten och borstar tänderna. Helt plötsligt ringer din jobbtelefon. Du bestämmer dig för att svara och säger – "Du, jag står här halvnaken och borstar tänderna, kan jag ringa upp dig om fem?".

Mer på Modette: 7 egenskaper mentalt starka personer har 

3. Läser inte igenom mejl innan du skickar dem

Det har varit en stressig dag på jobbet och du går igenom mejlen "lite snabbt" för att svara på de viktigaste. Du märker dagen efter du bifogat en party-selfie och att ordet kul har fått en helt ny betydelse på grund av telefonens autocorrect. 

4. Skickar fel emoji till en professionell kontakt

Du har ett lunchmöte med en ny arbetskontakt. Du stämmer av på sms. Och avslutar meddelandet med den här emojin.

Mer på Modette: 5 tecken som avslöjar att din flirt är intresserad av dig 

5. Stavar fel på visitkort men använder dem ändå

Du har gjort ansträngningen och fixat de där visitkorten du tänk på i flera år. När de väl anländer inser du att ditt namn är felstavat. Beslutet blir att använda dem ändå.  

6.  Har en sovhörna på jobbet

Om du känner dig trött eller sliten så väljer du inte kaffekoppen och peppande musik utan går raka vägen till soffan i samlingsrummet för att "vila ögonen".

Mer på Modette: 5 nyttiga frukostar som kickar igång dagen 

7. Väljer fel kläder

Det är dags för det årliga avstämningsmötet med din chef. När du ska välja kläder tar du upp din favoritröja från tvättkorgen och tänker att hen ändå inte kommer att märka fläcken. 

8. Tar långlunch för att fixa några "ärenden"

Du tar mer än en timmes lunch för att hinna med några livsavgörande ärenden på stan, som du bara måste fixa under lunchrasten. När du väl kommer tillbaka har du en tom mage och men ett antal fyllda shoppingkassar.

Mer på Modette: 5 saker att göra och inte göra på en arbetsintervju 

9. Tindrar på jobbet

Tinder söker efter personen som befinner sig i din närheten. Det blir därför väldigt uppenbart att du inte ägnar din jobbtid åt arbete om du plötsligt får en match med en kollega.