9 beteenden du måste ändra för din egen skull

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Sluta vara för hård mot dig själv och börja uppskatta de små sakerna i vardagen. Här är listan som får dig att må ännu bättre!

1. Vara för hård mot dig själv

Du blir arg när du inte gick till gymmet som du planerat, att du inte hade alla rätt på proven eller för att du glömde bort en sak på jobbet. Sluta med det på en gång! Det kommer aldrig ta dig framåt eller få dig att må bättre. Däremot genom att vara snäll och ha en positiv syn på dig själv kommer du att växa som människa.

2. Skylla på tur/otur

Oavsett om du fått ett jobb eller tappat plånboken. Du har ansvar för ditt liv. Ge dig credden du förtjänat för att du sökt rätt jobb i rätt tid. Och tar ansvar när det går sämre, bli lite mer ordningssam så du inte blir av med mer saker. 

Läs också: 7 brister du egentligen älskar hos dina nära och kära 

3. Att vara oärlig

Att vara ärlig mot dig själv och andra är det viktigaste som finns. Oavsett om det gäller vardagliga saker som att faktiskt säga som det är när någon frågor hur du mår eller om större beslut i livet. Följ ditt hjärta och var ärlig. 

4. Slösa energi på onödiga saker

Både på jobbet och på fritiden är det ett dåligt beteende att slösa tid på fel saker. Ta vare på varje dag och se till att få ut så mycket som möjligt genom att fokusera på rätt saker som får dig att må bra.

5. Att ta emot skit 

Nu får det vara nog! Från och med nu slutar vi ta skit från andra. Våga säga ifrån när du känner dig kränkt oavsett om det kommer från din chef, kompis, partner eller familj. 

6. Umgås med fel personer

Har du vissa personer i din omgivning som tar mer energi än vad de ger? Som påverkar dig negativt? Livet är för kort för att omges av fel personer, välj att spendera tid med personer som lyfter dig och påverkar dig positivt. 

7. Ta saker för givet

Ett beteende vi alla har är att ta vardagliga saker för givet. När vi börjar uppskatta saker som att vi har en säng att sova i, mat på bordet eller ett jobb eller utbildning som vi gillar blir livet mycket härligare! 

Läs också: 9 sätt att älska dig själv innan du älskar någon annan 

8. Vara rädd för att misslyckas

Du struntar i att ragga på den där personen du spanat in, du vågar inte söka det där jobbet du drömmer om för att du är rädd för att det inte ska gå som du vill. Sluta tänka på resultatet och fokusera i stället på handlingen. Om det inte blir som du tänkt trots det kommer du växa av det ändå. Vi måste måste ta lite omvägar för att hitta rätt till slut.

9. Prioritera andra framför dig 

Sätter du ofta dina behov sist? Struntar du i sånt du egentligen vill göra för att finnas där för andra? Dags för förändring! Om du inte ser till att du mår bra kommer du inte kunna finnas där helhjärtat för andra ändå. När du mår bra, strålar och får göra det du mår bra av kommer det att smittas av på din omgivning och du kommer automatiskt ha mer energi att ge dina nära och kära.