"Jag satt en hel dejt och pratade om mig och mitt ex och varför vi gjort slut"

1 av 4
- Foto: Hanna Friberg
Vi snackar dejting med bloggaren Hanna Friberg. Vad är egentligen det klantigaste hon har gjort på en första dejt?
2 av 4
Vi snackar dejting med bloggaren Hanna Friberg. Vad är egentligen det klantigaste hon har gjort på en första dejt? - Foto: Hanna Friberg
"Min drömpartner får mig att skratta, är charmig, har ett fint leende och vill inget annat än att vara med bara mig eftersom att han tycker att jag är världens mest fantastiska människa."
3 av 4
"Min drömpartner får mig att skratta, är charmig, har ett fint leende och vill inget annat än att vara med bara mig eftersom att han tycker att jag är världens mest fantastiska människa." - Foto: Hanna Friberg
"Min mardrömsdejt var när en kille bjöd med mig på drinkar på en mexikansk bar och det enda han gjorde var att prata om sig själv samt om internskämt som jag inte fattade ett dugg utav."
4 av 4
"Min mardrömsdejt var när en kille bjöd med mig på drinkar på en mexikansk bar och det enda han gjorde var att prata om sig själv samt om internskämt som jag inte fattade ett dugg utav." - Foto: Hanna Friberg
Dela på Pinterest
Vad är det klantigaste bloggaren Hanna Friberg gjort på en dejt och hur är hennes drömpartner? Allt om detta i veckans dejtingsnack.

Vad är det klantigaste du gjort på en dejt?

– Haha, jag skäms över att berätta detta. Men det måste väl vara när jag satt en hel dejt och pratade om mig och mitt ex och varför vi gjort slut. Nu var det dock inte jag som tog upp ämnet, utan min dejt så jag antar att han får skylla sig själv. För jag sa att jag inte ville prata om det och varnade för en lång story men han var självklart nyfiken och ville veta ändå. Hans förlust helt klart.

Berätta om en dejt du aldrig kommer att glömma?

– Åh, helt klart en dejt i Australien som jag gick på med en supermysig kille. Han hämtade upp mig med sin bil och sen tog han mig till sin favorit surfspot. Det var en liten öde strand långt ute i ett naturreservat och när vi kom dit gick vi genom ett par grottor och slutade upp i en jättestor grotta som var helt fantastisk. Aldrig sett något liknande. Sen satte jag mig på stranden medan han surfade. Efter det så åkte vi och köpte Subway och satte oss på ett berg med utsikt över havet. Avslutade sedan dejten hemma hos honom där vi spelade pingis och han spelade gitarr för mig. Jag menar, kan man ens ha en bättre dejt?

Vad är ditt bästa dejtingtips?

– Gå inte bara och sätt er och fika utan gör någonting mer fysiskt. Två bra tips är att gå på Gröna Lund eller gå och kolla på stand up.

Bästa raggninsgrepliken?

– Gud, jag är sämst på raggningsrepliker. Men man ska ju dra något roligt eller personligt. Och helst inte fråga en ja/nej fråga eller bara ge en komplimang som personen i fråga endast kan svara tack på. Du vill ju starta en konversation, eller hur?

Hur klär du dig på en första dejt?

– Något jag känner mig snygg och bekväm utan tvekan. Lovar att dejten kommer gå tusen gånger bättre om du klär dig bekvämt så att du känner dig snygg. Det är en självförtroende boost om något och det är precis vad du behöver på just första dejten.

Om du ser drömpersonen på tunnelbanan, vad gör du?

– Helt ärligt tror jag inte att jag skulle göra något alls, men jag önskar att jag bara kunde sträcka fram mitt visitkort och be honom ringa mig men känner jag mig själv rätt hade jag aldrig gjort det. Jag hade nog bara lett och kollat på honom och sen hade jag ångrat mig efteråt.

Hur är din drömpartner?

– Min drömpartner får mig att skratta, är charmig, har ett fint leende och vill inget annat än att vara med bara mig eftersom att han tycker att jag är världens mest fantastiska människa.

Hur ser din mardrömsdejt ut?

– Har redan varit på en mardrömsdejt och även denna i Australien. En kille bjöd med mig på drinkar på en mexikansk bar och det enda han gjorde var att prata om sig själv samt om internskämt som jag inte fattade ett dugg utav. Kunde han inte bättre än så? Kan tillägga att han inte ens bjöd på drinkarna vilket jag tycker är självklart. Den som bjuder ut på dejt, betalar. Om man inte är i en relation det vill säga, för då tycker jag att man kör varannan gång.


För mer av Hanna? Läs hennes blogg här! 

Bilder: Lånade av Hanna Friberg


Mer på Modette:7 typer vi alla dejtat – som det aldrig riktigt funkade med 

Mer på Modette: 7 brister du egentligen älskar hos dina nära och kära