5 effektiva sätt att börja älska din kropp på direkten

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det är dags att börja avguda din egen kropp precis som den är och sluta jämföra dig med andra. Här är listan som alla behöver läsa.

1. Sluta jämföra dig med andra

I havet av träningsbloggar, hälsotrender och skönhetsideal på sociala medier är det lätt att jämföra sig med andra och vara hård emot sin egen kropp. Sluta med det! Kom ihåg att ingen är sådär perfekt. Unna dig, ät vad du vill och uppskatta dig precis som du är. Det är det här som gör att du mår bra och älskar dig själv på riktigt. Punkt. 

Läs också: 11 saker vi tror du glömt att tacka din mamma för 

2. Klä dig efter dina former istället för att dölja dem

Du är vacker och har en fantastisk kropp. Ingen är som du. Se till att ta vara på det här och ta till knep i vardagen som framhäver just dina former. Det värsta du kan göra är att försöka ändra på dem. Du är du och din kropp är unik. Läs: Så klär du dig efter din kropp för grymma tips på hur du gör.

3. Kolla dig i spegeln och säg högt hur vacker du är

Ha som rutin att varje morgon ställa dig framför spegeln, klappa dig på magen och säg högt för dig själv "Jag är vacker precis som jag är och jag älskar att vara jag". Och på en sekund kommer du inse vilken superkropp du har!

Läs också: 7 steg till att bli en It girl 2015 

4. Bli bekväm i dig själv

För att älska dig själv och din kropp behöver du vara bekväm i dig. Pusha dig själv att bära plagg som du alltid drömt om men aldrig vågat bära, gå utan smink och prova på saker du tidigare skippat. Du klarar det! Och när du väl gjort det har du bara dig själv och din fantastiska kropp att tacka. 

5. Skaffa dig sunda förebilder

Det är så viktigt i livet att omringa sig och se upp till människor med bra värderingar vad gäller kropp och ideal. Och då menar vi personer som vågar vara sig själva och trivs i sin kropp. Du blir som du umgås och idealen du följer påverkar dig mer än vad du tror.  

Läs också: Det här säger dina skor om dig