25 saker alla borde göra innan man fyller 25

25, lista, livet, karriär
Om du inte har fyllt 25 än så borde du göra detta, innan det är försent! - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
När du fyller 25 blir det inte längre lika okej att sova till kl tolv, säga upp sig utan att ha något annat som väntar eller äta take away mat varje dag. Så passa på nu!

1. Bli kär i helt fel person. Det kommer att kännas skitjobbigt men vi alla måste någon gång gå igenom ett riktigt heartbreak för att kunna bli riktigt kära.

2. Sova så länge du kan. Passa på, ditt vuxna liv kommer tyvärr inte erbjuda så många "sov så länge du kan"-nätter. 

3. Jobba enbart för pengar och strunta i framtidsdrömmar. Njut av att skaffa mat för dagen i stället för att hela tänka att allt du gör måste betyda något för framtiden. Lev i nuet medan du kan!

4. Flytta utomlands, även om du behöver packa väskorna och flytta hem igen två veckor senare. Du är en stor erfarenhet rikare!

5. Hyra en alldeles för liten lägenhet för alldeles för mycket pengar. Tänk hur mycket du kommer uppskatta ditt första "riktiga" hem efter det. 


Läs också: 9 saker du måste tacka ditt tjejgäng för på direkten 

6. Bo med en room mate. Det är superkul, asjobbigt och strökigt. Men det är något alla måste göra.

7. Äta take away mat, varje dag. Det kommer inte att kännas lika ok när du är 25+ att skylla på att du inte vet hur spisen fungerar. 

8. Söka random jobb. Sök allt från djurskötare till ett ascoolt mediajobb. Strunta i om du på pappret har vad som krävs eller inte. Att testa olika jobb innan du "måste" bestämma dig för vad du vill bli kommer ge dig mycket på många plan.

9. Säg upp dig utan att veta vad som händer här näst. Nu har du chansen att göra den dramatiska filmscenen vi alla drömt om, " I quit!". Det kommer att ge dig helt nya möjligheter och ge dig en ny kämparglöd efter något ännu bättre. 

10. Ha "One Night Stands". Passa på att ha kul och njut innan det är dags för familjelivet. 

11. Shoppa loss och lev ut din stil. Satsa på oklara plagg du förmodligen aldrig kommer bära igen bara för att det är kul.


12. Lita på fel personer. Det kan leda till jobbiga konsekvenser men det kommer också lära dig många viktiga läxor. 

13. Skita i vad folk tycker. Något vi tycker du alltid borde göra men som är extra viktigt under de här åren. Kör din egen grej!

14. Bli störtkär utomlands. Tänk inte "Det är ingen idé, hen bor så långt bort". Lev ut kärleken i stundens hetta, säg kommentarer som " Jag kommer tillbaka om en månad". Även om du inte gör det kommer du alltid minnas din romantiska weekend i Italien som en filmscen. 


15. Klipp av dig håret! Bara gör det, livet är för kort för att inte prova på alla frisyrer du önskar du hade. 

16. Resa med tjejgänget. En riktig brudresa är precis vad du behöver. Åk till något härligt, partyställe, dansa, sjung, sov för lite, sov för mycket, skratta, gråt, ja allt sådant där som får er att både komma varann och er själva närmre.

17. Var slarvig! Du kommer ha alldeles för mycket att hålla reda på i framtiden så passa på att leva lite fritt när du kan. Och vad gör det egentligen om du inte dammsugit på ett tag eller om garderoben liknar en tvätthög. 

18. Sommarflört! Du vet redan på första dejten att det aldrig kommer att bli ni men det är ändå lite intressant. Kör på! En sommarflört förlänger sommaren. 

19. Var spontan! Passa på att åka på en spontanresa, säga ja till en blind date i sista sekund eller köp din drömväska. Om du står med familj och barn om några år är spontanitet tyvärr bara att glömma. 

20. Åk på festival! Passa på att tälta, bli skitig, hångla och dansa på festivaler. Det kommer att ge dig minnen för livet.


Läs också: 5 effektiva sätt att börja älska din kropp på direkten 

21. Gå ut en tisdag. YOLO! 

22. Trängas på konserter. När du är äldre kommer du alltid se till att boka en skön sittplats. Därför borde du passa på att tränga dig längst fram för att gå så mycket feeling det bara går medan du har unga och pigga ben. 

23. Har du som oss haft en "tunnelbane-crush"? En gång innan du fyller 25 måste du gå fram till personen med en lapp med ditt namn och nr. 

24. Åka på "hitta dig själv-resan". Tycker du att den klassiska Asienturen låter som en klyscha vid det här laget? Varför alla åker på den är just för att alla borde åka göra det. Den kommer att lära dig mer om livet än flera år i skolbänken. Så bara att packa väskan.

25. Inte oroa dig för att bli äldre. Att spendera tid och energi på att ha ångest över framtiden är helt "waste of time". Vi alla blir äldre, just face it och njut!

Bilder: Stella Pictures