15 saker alla borde göra efter studenten

Studenten, bucket list, resa, kompisar
Alla borde ha en bucket list att kryssa av när de tagit studenten! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Tiden är nu! Här är sakerna alla borde testa när de tagit studenten.

1. Resa!!!!

Åk med din bästa vän, åk själv, res runt världen eller genom Europa, roadtrippa genom USA eller backpacka i Sydamerika. Möjligheterna är oändliga! Tiden att göra den här resan är nu. Sen kommer jobb och andra saker oftast i vägen. Våga se nya platser, var ung, träffa spännande människor och lev ditt eget äventyr.

Läs också: 9 bevis på att din mamma är din äkta bff

2. Plugga något du brinner för

Nu har du chansen att välja själv. Vad är din största passion i livet? Vad vill du jobba med i framtiden och spendera timmar av ditt liv med. Om du redan vet svaret, KÖR. Du har inget att förlora. Hitta kursen och ansök.

3. Träffa nya människor

Nu är tiden att träffa nya människor. Du har gått i samma klass, bott i samma stad och sett samma ansikten hela ditt liv. Tänk vad mycket nya intryck och möten du har framför dig.

4. Dejta!

Ut och bli kär på nytt och släpp din gamla gymnasiekärlek. Och om du inte vill dejta ut och hitta några one night stands, tiden för det här är nu och inte sen. Du kommer verkligen ångra dig om du inte testar på det riktiga dejtinglivet.

Läs också: 13 saker vi tror att du glömt tacka din partner för

5. Flytta hemifrån

Det är dags, ta steget. Nu ska du lära dig laga mat, tvätta, städa och ta hand om dig själv. Hur spännande?! Och känslan när du kliver in i din egen lägenhet för första gången kommer du aldrig glömma.

6. Våga falla fritt

Tiden för att göra misstag är nu. Så se året efter studenten som en tid att testa allt du inte testat. Du måste ta chanser för att växa som människa och inse vad du vill göra i livet.

7. Ta en rolig praktik

Varför inte? Ansök om ett internship på ditt drömjobb. Skaffa erfarenheter och kontakter. Det är ett väldigt smart sätt att få in en fot i en svår bransch.

Läs också: 3 steg till perfekta läppar på bara en minut

8. Jobba i ett annat land

Det här är det roligaste du kan göra efter studenten. Du träffar nya människor, platser och växer extremt mycket som person. Så vart i världen skulle du kunna tänka dig att jobba under ett år?

9. Bryt gamla mönster

Allt som du gjorde när du gick i skolan – gör tvärtom. Bli sams med dina föräldrar, välj dina vänner och upptäck nya platser.

10. Bo ihop med en vän

Alla måste någon gång flytta ihop med sin bästa vän. Tänk er själva att dela en liten etta med er bff? Alla galna kvällar, take away-middagar och myskvällar. Ja tack!

Läs också: 15 saker du kommer ångra om 15 år

11. Ta det lugnt

Släpp all stress som du haft i skolan. Det här året ska bara vara kul. Gör vad du vill och vad du känner för. Vuxenlivet kommer snart, men inte riktigt än, så lev lite extra när du verkligen kan.

12. Volontärarbeta

Åk på en volontärresa. Då använder du tiden efter studenten till att göra något gott för andra samtidigt som du upptäcker nya kulturer och platser.

13. Sök ett helt random jobb

Nu är tiden att testa ett jobb du kanske aldrig skulle testat innan eller kommer att göra framöver. Skaffa erfarenheter, tjäna pengar och gör något roligt av det hela.

Läs också: 7 bevis på att Instagram har förändrat våra liv

14. Sluta oroa sig

Var spontan! Nu är det dags att ha kul. Oro och stress kan komma senare. Du har precis klarat av många hårda år i skolan. Unna dig att bara ha roligt under en längre tid. Det är du värd.

15. Strunta i vad andra tycker

När du tar studenten är det dags att gå din egen väg och göra exakt det du mår bra av. Så lyssna inte på vad andra säger om dina val, bara kör. Det är ditt liv. You go!


Gilla Modette på Facebook!