7 saker som gör dig pepp på livet när du känner dig nere

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vi är alla där i bland. När livet känns trist och orättvist. Läs våra enkla tips om hur du med rätt inställning kan påverka ditt mående.

1. Var tacksam

När något är riktigt jobbigt eller det känns som att du hela tiden blir utsatt för orättvisor. Var extra tacksam för alla de saker du tar för givet. Som att du har en säng att sova i, att du har mat på bordet och att du har fina människor runt omkring dig som bryr sig om dig. När du gör det kommer du naturligt ha lättare att släppa negativa tankar.

2. Vänd dig utåt

Det är lätt att älta jobbiga situationer. När du gått igenom det som får dig att må dåligt med dina nära och kära är det dags att försöka släppa ditt ego och finnas till för någon annan. Kanske någon av dina vänner har det jobbigt eller någon i släkten som behöver hjälp hemma? Att vända sig utåt och hjälpa andra är ett fint sätt att få distans till vad som hänt.

Läs också: 5 anledningar till varför du aldrig ska skämmas över ditt förflutna

3. Våga känna – det är okej

Självklart ska du inte fly från dina känslor. Är du ledsen, arg eller besviken ska du så klart få utlopp för det. Känn efter med hela ditt hjärta, ingen mår bra av att stänga in känslor. Men låt dig inte fastna för länge i mörka tankar, alla hjärtan och hjärnor behöver få vila i jobbiga situationer.

4. Gör något du mår bra av

Vad vet du att du alltid mår bra av? Träna, äta pizza med bästa kompisarna eller kanske shoppa? – Gör det nu!

5. Kolla på peppiga serier

Stäng av lugna favoriter och den där sorliga serien. Du behöver något glatt och peppigt som får dig att skratta. Sätt på din party playlist i stället eller sätt på den där serien du vet att du alltid skrattar åt.

Läs också: 5 grymma beslut att ta om du vill hålla formen under sommaren

6. Unna dig

Godis, saker, kläder, en resa, take away – Ja, du är värd det!

7. Allt har sin mening

Om du tänker att allt händer av en anledning kommer du ha mycket lättare att ta dig igenom jobbiga stunder. Även om du i stunden är besviken och ledsen för att det inte blivit som du hoppats vet du att det är något ännu bättre som väntar i framtiden.

Gilla Modette på Facebook!