9 saker alla som flyttat från en småstad till en storstad känner igen

- Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Är du uppväxt i en småstad men flyttat till en större? Då kommer du garanterat känna igen dig i det här.

1. Att du alltid går lite långsammare än alla andra

Hur mycket du än övar så kommer du aldrig att lära dig att hänga med i spring-tempot som finns i alla storstäder. Du kommer kunna lura en del, stå ut i max 30 minuter, men sen måste du sakta ner. För det kommer alltid vara söndagslunken på storgatan i din hemstad, där du möter högst fem personer under hela rundan, som kommer naturligt för dig.

2. Att du får panik när Google maps inte funkar

Även om du bott i staden i flera år lyckas du aldrig lära dig skillnaden mellan gatorna – de heter ju typ samma sak. Så i smyg tar du alltid upp Google maps, men bara när ingen ser...

3. Att perrongen är som en terrängbana

Du kommer aldrig vänja dig vid hockey-tacklingarna på tunnelbanan. Det är bara att slänga sig fram eller gå slalom genom hela perrongen för att inte krocka med människorna som likt ångvältar ska hinna till sina tåg.

4. Att du måste lära dig ringa din familj

Nu måste du för första gången verkligen gör tid för telefonsamtal till vänner och din familj. Ni har nämligen ringt om varandra i en månad nu. Trots att ni bor i samma tidzon..

Läs också: 9 beteende du måste ändra för din skull

5. Att du säger meningen "jag ska aldrig flytta tillbaka"...men älskar att komma hem

Hemvändardagarna är något alla som bor eller flyttat ifrån en småstad ser framemot. De är heliga. Det är nämligen dagarna då alla samlas på ortens enda klubb, dansar till nostalgiska låtar och stöter på gamla ex, vänner och fiender.

6. Att dialekt är ett bra samtalsämne

På intervjuer, när du möter nya människor eller är på en dejt. Börja samtala om vilken dialekt du har, helst att den andra personen ska gissa vart du kommer ifrån. Det är nämligen samtalsämnet som alltid funkar som kallsnack. Sen hur kul det är, det är en annan femma.

7. Att du använder ord som inte alla förstår

Hur många gånger har du inte sagt "Vadå har ni aldrig hört det här ordet?!". Självklart syftat på ett ord som du själv använder varje dag....

Läs också: 11 grymma anledningar till att alla tjejer borde ha en bästa killkompis

8. Att du aldrig mer kommer att ha sparpengar

Det är bara att acceptera att sedan du gjorde flytten så kan du inte leva utan att äta ute, shoppa och gå ut varje helg. Och så kommer det förmodligen att vara hela livet.

9. Att du formats av din stad

"Pizzan är godare där, i min hemstad säger vi så här och där jag kommer ifrån händer det här". Oavsett om du vill det eller inte så kommer alltid din småstad vara en del av dig. Och det är egentligen det bästa stället du vet, även om du inte vågar erkänna det just nu.


Om ditt namn är Anna så har du garanterat upplevt det här någon gång i ditt liv.