5 anledningar till att släppa “din typ” och dejta någon oväntad

Dejting,
Dejta någon oväntad som du inte tänkt dig. - Foto: Crazy, Stupid, Love
Dela på Pinterest
Letar du ständigt efter en partner som ska vara på ett visst sätt? Här är fem anledningar till att sluta med det på direkten.

1. Du får nya bekantskaper

När du dejtar någon som är väldigt olik alla andra du dejtat innan, eller olik dig och dina befintliga vänner överlag, kommer du att få massa nya sköna kompisar på köpet som du inte träffat annars.

2. Du växer som person

Du kommer att få nya erfarenheter genom att dejta en person som du inte trodde var "din typ". Och som vi alla vet är nya erfarenheter i livet ett måste för att utvecklas och växa som person.

3. Du får släppa taget om din comfort zone

Det är så lätt hänt att hamna i rutiner och välja det som känns tryggt. Men våga utmana dig själv och dejta någon som har helt andra intressen än vad du har. Det kanske inte funkar alls eller så märker du att det finns en hel värld där ute som du missat.

4. Du ger dina vänner något att skvallra om

Hur roligt är det inte att gång på gång överraska dina vänner och din familj? Tänk vad tråkigt att dyka upp med dejter som alla ser likadana ut hela tiden.

5. Du missar inte ditt livs kärlek

Den största anledningen till att släppa taget om det du tror är din typ är att du ger alla en ärlig chans. "Din typ" är någon slags idealbild du skapat i ditt eget huvud, och det är helt orimligt att försöka hitta en partner som är exakt så i verkligheten. Om du ger alla en chans kanske det visar sig att du klickar helt galet bra med en extremt oväntad person, och det vill du väl inte missa?

Mer:

5 första steg till förhållandet du letar efter

21 tecken på att du äntligen är helt över ditt ex

7 tips som ger alla tjejer ett bättre sexliv