7 saker jag lärde mig av att inte äta socker på en vecka

- Foto: Copyright 2015. All rights reserved.
Dela på Pinterest
Modette Challenge! Vår chefredaktör Josefin Dahlberg är en riktig godisråtta, kolla in vad som hände när hon inte fick äta socker på en vecka.

1. Att det var lättare än jag trodde

De första dagarna gick det riktigt bra och jag kände att jag helt utan problem kommer klara av den här veckan.

2. Jag insåg hur mycket socker jag äter

Jag insåg hur mycket mer socker jag äter än jag tror. En godisbit här, en bulle där, en cola någon gång på lunchen eller lite gotti efter middagen.

3. Att jag MÅSTE ha socker kl 16.00

Klockslaget där all energi försvinner och det enda som kan rädda det är lite smågodis, naturgodis eller kanske bara en liten bulle.


4. Myskvällen blir mycket tråkigare

När jag och mina tjejkompisar skulle köpa gottis till vår myskväll vi hade mitt i veckan blev det så tråkigt när min påse bara var fylld med naturella nötter. Torrt!

5. Att det var svårare än jag trodde

Okej, efter några dagar började det bli riktigt jobbigt. Jag fick sjuka craving efter Coca Cola (som jag inte brukar dricka så ofta). Jag såg en kille på tunnelbanan dricka cola och vill typ springa fram och sno flaskan från honom. (Jag höll mig!)

6. Jag mår bättre utan socker

På fredagen vände det och jag kände att jag ändå mår mycket bättre utan socker. Jag fick inte en dip kl 16 och hade mycket energi.

7. Jag är mer sockerberoende än jag tror!

Okej, att försöka ha myskväll hemma i soffan utan socker går inte. Jag åkte dit, alltså på smågodiset som är min besatthet. Och när det ändå var kört kunde jag ju lika gärna äta resten av helgen? Alltså ja, jag är mycket mer sockerberoende än jag tror.

Gilla Modette på Facebook!