​7 powerkvinnor som misslyckades innan de blev framgångsrika

Beyoncé och Oprah Winfrey
Kändisar som har nått framgång, men också misslyckats. - Foto: Stella Pictures & TT/Themba Hadebe
Dela på Pinterest
Känner du att det mesta i livet går emot dig just nu? Motiveras av dessa kvinnor vars framgångssaga inte är helt fläckfri!

1. Anna Wintour

Hon må vara modevärldens drottning men inte ens fröken Wintour har ett fläckfritt CV. År 1975 fick hon sparken från Harper’s Bazaar efter bara nio månader!

Foto: Stella pitures


2. J.K. Rowling

Även en av världens mest kända författare blev uppsagd från hennes tidigare jobb som sekreterare. Såhär i efterhand är vi många som tackar hennes tidigare chef för det beslutet!

Foto: Stella Pictures

3. Oprah Winfrey

Med tanke på Oprahs framgångar inom TV-branschen är det lätt att tro att hon alltid varit en naturbegåvning – men icke. Hon blev avskedad från hennes första jobb som nyhetsankare.

Foto: TT/ Themba Hadebe


4. Beyoncé

Som 12-åring var hon med i en talangjakt i TV där hon tillsammans med sitt band förlorade mot rockbandet Skeleton Crew. I en intervju som vuxen har hon sagt att det ögonblicket präglade hennes liv: ”i den åldern förstår man inte att oavsett hur hårt du jobbar kan du fortfarande förlora allt”.

Foto: Stella Pictures


5. Arianna Huffington

Det tog henne 36 nej innan hon äntligen hittade ett förlag som ville ge ut hennes andra bok. Vem som helst hade gett upp där, men inte Arianna. Istället ställde hon upp i guvernörsvalet i Kalifornien men fick endast 0,55 % av rösterna. Två år senare startade hon Huffington Post och idag är hon erkänd författare med 13 utgivna böcker.

Foto: Stella Pictures


6. Madonna

The Queen of Pop hoppade av college och började sin karriär bakom kassan på Dunkin’ Donuts. Dessvärre skvätte hon jelly på en kund under första dagen – vilket chefen såklart inte gillade och sa upp henne… Nu är hon en av världens främsta kvinnliga artister med en förmögenhet på cirka 6 miljarder kronor.

Foto: Evan Agostini


7. Kerry Washington

Innan hon blev stjärna i serien Scandal fick Kerry sparken från hennes två tidigare pilotserier. Hon blev dessutom ersatt av en annan skådespelare… Båda gångerna. Auch!

Foto: Stella pitures


Lever du ditt liv efter andra, missar du chanser och glömmer att ta hand om dig själv? Nu är det dags för förändring. Se vad du inte får glömma bort i videon.