10 saker du och dina vänner borde göra få att få till julmyset

Julmys med kompisarna
Saker att göra med kompisarna julen 2019. - Foto: Unsplash & Shutterstock
Dela på Pinterest
Samla vännerna för lite julstök och julmys! Här är tio tips på vad ni kan göra för att maxa julkänslan.

1. Bjud in till adventsmys

Samla vännerna och bjud in till brunch en söndag i december. Kör på en knytis där alla får bidra till brunchen – lussebullar, pepparkakor, skumtomtar och glögg är ett måste!

2. Ha en mysig filmkväll med sleepover

Ladda upp med något gott att dricka och äta och se julfilmer tillsammans. Hur mysigt?

3. Julbaka

Hur mysigt är det inte att baka, egentligen? Vi tycker det bakas alldeles för lite, så passa på nu i jul att få till lite goda peppisar. Samla gänget och sätt på julmusik, dra på er förklädena och fixa fram massa gottis-saker!

4. Julshoppa

Bestäm en heldag då ni kör all in, julklappar till hela familjen! Det är roligt att göra tillsammans och ni kan hjälpa varandra – hur svårt är det liksom inte att hitta julklappen till morfar? Satsa på att luncha på något mysigt ställe, så får ni garanterat till julkänslan!

5. Ha en mini-julafton

Att köpa julklappar till alla sina vänner kan svida lite i plånboken, därför är julklappsleken perfekt! Ni köper en varsin julklapp för en viss summa pengar, och sedan kör ni ett spel om vem som vilken julklapp – dock är de såklart inslagna så ni vet inte vad ni får, förrän ni öppnat den. Osäker på vad du ska köpa? Här är 51 tips!

Foto: Unsplash

6. Gå på julmarknad

Julmarknad kan vara det mysigaste som finns, att det är snöstorm ute gör liksom ingenting, för det hör till!

7. Se uppesittarkvällen

Spela Bingolotto, skratta åt vännerna som tror att de ska vinna och gratulera den som faktiskt tar hem vinsten! Ladda såklart upp med gott fika.

8. Åk skridskor

Det här är en typisk romantisk grej som par ägnar sig åt under juletider. Men vem har sagt att vänner inte kan göra det också? Ta med dig skridskor, varm oboy och dina bästa vänner – URMYSIGT!

9. Åk iväg till en stuga

Har din kompis eller någon bekant en stuga? Kanske kan ni samla ihop ett gäng och åka dit över en helg?

10. Planera en utomhuspicknick

Packa en ryggsäck med fika och dryck. Gå en härlig långpromenad (och klä er varmt). Ta med en filt och sätt er på ett berg eller i skogen – njut!


Funderar du över vilka dagar du är ledig under jul och nyår 2019? Ta reda på det här!