9 saker du känner igen om du är pedant

Är du pedant? - Foto: Sex and the city
Dela på Pinterest
Känner du igen dig i listan? Då är du garanterat lite pedant trots allt... Se hur många punkter du checkar av!

1. Du kan inte slappna av

Lägga dig i soffan och kika på serier när köket är fullt av disk eller kläderna ligger utspridda på golvet? Eh nej. Det är liksom fysiskt omöjligt att vara helt avslappnad, dina fingrar kliar och du känner ett extremt behov av att städa.

2. Rädslan över småkryp

Ser du en liten bananfluga inne i köket (som alla har ibland…) så får du panik och tror att hela hemmet kryllar av vägglöss. Ser du ett djur någonstans så storstäder du hela hemmet med en lätt känsla av panik i kroppen.

3. När andra städar

Du biter dig lite lätt i kinden när du ser andra som städar. Att endast “ställa undan” alla saker är INTE att städa.

4. Ha vänner på besök

När vännen kommer hem till dig och slänger väskan på sängen så får du lite lätt panik. Du vill inte säga till och verka arg, så du flyttar på den lite diskret när vännen smiter in på toaletten. Den ska stå i hörnet, INTE på sängen.

5. Du känner dig som årets surtant

När ni är ett gäng tillsammans så är det alltid du som drar igång och städar. Du märker att dina vänner sätter sig i soffan och inte riktigt vågar röra sig, för att du är inne i ditt städ-mode. När någon sedan råkar spilla något får dem mer panik än du, för alla vet att du blir lite arg, innerst inne.

6. “Vi tar disken sen va?”

Nej. Du kan inte förstå hur man kan låta disken stå kvar och ruttna i köket. Det tar fem minuter att stoppa in allt i diskmaskinen – kom igen?!

7. Stressen

Du går upp lite tidigare än dina vänner för att städa rent efter gårdagens fest. Stressen när alla börjar vakna, och du inte har hunnit klart än. Det går liksom inte att göra halvdant, och du skäms lite för ditt beteende – inte alls roligt.

8. “Du kommer aldrig få komma hem till mig”

Det får du ofta höra efter du förklarat för ditt gäng varför du alltid har rent och fräscht hemma. Det de inte förstår är att du faktiskt tycker det kan vara ganska skönt att komma bort, och slippa bry dig om att städa – du vet ju att du kommer komma hem till ett rent hem senare.

9. Känslan av nystädat

Det är en tillfredställelse som är obeskrivlig. Att krypa ner i en nybäddad säng, känna doften av rengöringsmedel och veta att hela lägenheten är klinisk ren - magiskt.


Snart är det dags att handla julklappar.. Ge bort en välgörenhetsgåva i julklapp! Här listar vi elva organisationer som alla jobbar för en bättre framtid.