9 trender vi minns från vi var små

Saker vi minns när vi var små
Minns du det här? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Alla minns vi trenderna, både de dåliga och bra, från vår barndom. Här listar vi de bästa!

1. Tightsen

Vi minns dem alla, tightsen eller cykelbyxan. De skulle gärna ha en "rolig" färg och matchas med en topp i en så avvikande färg som möjligt.

2. Det våfflade håret

Glöm mjuka lockar eller salongsfönat hår – när vi var små var det våffeltången som gick varm!

3. Joggingdressen

När våra föräldrar klädde oss praktiskt inför skolan så var det alltid joggingdressen som åkte på. Gärna ett matchande set från Adidas eller Champion.

4. Hur vi inspirerades av serier och filmer

Vi såg med avund på systrarna i "Huset Fullt" och bad varje kväll en bön om att få vakna upp i deras familj morgonen därpå. Vi älskade Mean Girls och ville ha allt Regina bar. Skådespelarna blev våra förebilder på ett annat sätt än dagens kändisar är.

5. Att samla på saker

Bokmärken, suddgummin eller pokémon-kort. Oavsett vad du samlade på så var huvudsaken att du samlade.

6. Best friends-halsbanden

Vi stämplade alla våra vänskaper som varade mer än två veckor med ett vänskapshalsband. Omsorgsfullt bröt vi dem itu och bar dem stolt, kanske en trend att återuppta?

7. Det slingade håret

Vi minns hur frisören alltid avslutade besöket med att fråga: "Vill du ha någon fräsig färg i håret innan du går?". Dum fråga, såklart vi ville!

8. Jazzbyxorna

Även om du inte dansade på fritiden ägde du ett par jazzbyxor. Byxorna var låga i midjan och matchades bäst med ett magkort linne och platåskor!

9. Frisyrerna

Hästsvans på sidan, hårmascara, diadem och voluminös lugg. Håret var en chans att uttrycka sin personlighet, något vi mer än gärna gjorde.

Läs även: 9 saker du känner igen om du är sjukt dålig på att ragga

Av: Elin Nilsson