8 tankar du har när du ska träffa din partners föräldrar

Har du träffat din partners föräldrar än?
Har du träffat din partners föräldrar än? - Foto: Gossip girl
Dela på Pinterest
Att träffa sin nya partners föräldrar för första gången är ofta väldigt nervös. Här är några tankar du nog känner igen!

1. Vad ska jag ha på mig?

Du byter kläder cirka sju (tjugosju) gånger men kan ändå inte bestämma dig för vad du ska ha på dig. Är klänning för uppklätt? De slitna jeansen kanske inte går hem? Svarta byxor är alltid ett säkert kort...Eller?

2. Ska vi kramas eller ta i hand?

Din hjärna jobbar stenhårt på att fundera ut en plan för att föräldrarna inte ska märka att du var på väg att krama dem – om de sträcker fram handen.

3. Vad tycker de om hens ex?

Du vet att du kommer bli jämförd med din partner ex. Det går inte att komma undan. Rädslan för att de ska tycka mer om hen än dig gör dig galen.

Läs även 7 saker vi gör när vi har en crush på någon

4. Vad ska vi hitta på?

En middag kan bli alldeles för stel och om ni bowlar kommer du garanterat att tappa klotet på din svärfars fot av nervositet. Vad är egentligen den mest vattentäta undvika-pinsamheter-aktiviteten?

5. Är det för tidigt?

Det är ett stort steg att träffa föräldrarna och du börjar fundera på om ni verkligen är där. Vad är i så fall nästa steg? Villa, Volvo...barn?

6. Tänk om de inte gillar mig

Du oroar dig för att du ska råka säga alla de där knäppa sakerna du ibland lyckas få ur dig utan att du vet hur, eller att de inte ska förstå dina skämt. Du är rädd för att de inte ska tycka om dig.

7. Tänk om det blir stelt

Tanken på att det kommer bli stelt, och att er träff mer kommer likna stämningen på en begravning än en trevlig stund med dina svärföräldrar, är hemsk.

8. Vad kommer de bjuda på för mat?

Du inser att det inte finns någon lyckad utväg här. Det är bara att hoppas på det bästa!


Är det frid och fröjd på kärleksfronten eller knakar det i fogarna? I videon listar psykologen fem beteenden som är riktigt dåliga för er relation.