5 anledningar att säga dina drömmar högt

Bild: Unsplash. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Våga tala högt om dina drömmar. Då kommer det bli lättare att nå dem!

1. Du gör drömmen realistisk

Genom att säga din dröm högt förvandlar du drömmen till ett faktiskt mål. Din dröm blir mer verklig och känns inte lika omöjlig.

2. Det blir lättare att göra en plan

När du gör drömmen mer verklig blir det också lättare att sätta upp en plan för hur du ska lyckas nå målet, vilket är ett bra och viktigt första steg.

Läs även 7 anledningar att sluta oroa sig

3. Andra kan pusha dig

Om andra vet om dina drömmar och ibland ställer frågor om hur det går, blir det automatiskt en push att faktiskt nå ditt mål. Be en person i din närhet som du litar på att pusha dig lite extra mycket.

4. Du träffar människor som kan hjälpa dig

Om du pratar högt om dina drömmar är chansen mycket större att du träffar människor som kan hjälpa dig. Du kanske möter en person som på olika sätt kan underlätta för dig att nå din dröm, men om du inte har berättat om den kommer hen aldrig aldrig erbjuda sin hjälp.

5. Det blir inte lika farligt att misslyckas

Det är lätt att tro att det är tvärtom. Men om du håller ett mål hemligt bara för att du inte vill att andra ska se om du misslyckas, gör du ett misslyckande till en väldigt stor grej. Om du däremot släpper på den känslan och inser att det inte är så farligt om något går fel, kommer det inte vara lika läskigt att hoppa. Och det bästa – du kommer ha några som tar emot och stöttar dig vid motgångar.


Gilla Modette på Facebook!