Dejting! Därför ska du ta första steget

Unsplash - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Våga vara den som tar första steget. Du har inget att förlora!

1. Du har inget att förlora

Det har du ju faktiskt inte! Det värsta som kan hända är att den andra personen inte känner samma som du. Och då vill du ju ändå inte vara med hen. Eller hur!?

2. Du behöver inte gå och undra

Om du tar intiativ och det visar sig att den andra personen inte är intresserad, så vet du det. Då behöver du inte lägga en massa onödig tid och energi på att gå och fundera på vad personen känner.

3. Du får bättre självförtroende

Om du tar steget att våga vara den som skriver först på Tinder, den som vågar fråga om en andra dejt, eller den som först säger att du har börjat få känslor, kommer du märka att det gör dig säkrare i dig själv. Det kommer ge dig bättre självförtroende på många plan.

Läs även Bevis på att åldersskillnad inte spelar någon roll

4. Det är sexigt!

Det är sjukt sexigt med personer som tar för sig och visar vad de vill. Personer som inte spelar spel utan som är ärliga.

5. Du kommer göra någon glad

För alla blir glada av att få lite härlig uppmärksamhet. Oavsett om man känner samma sak eller inte! Och om du sprider glädje kommer du få glädje tillbaka.

6. För att den andra kan vara blyg

Och om du då inte tar initiativet kan du faktiskt missa chansen. Bättre att få ett nej än att aldrig få veta om du hade kunnat få ett ja.

Läs även Saker vi tjejer aldrig kan bestämma utan vårt tjejgäng

7. För det spelar ingen roll!

Så är det ju. Det spelar ingen roll om du går "för fort" fram eller skickar ett sms för mycket. Det är inte det som kommer göra att det blir – eller inte blir – ni. Det handlar bara om era känslor och hur snabbt du svarar på ett sms kommer inte vara avgörande.

8. Du märker att det inte är hela världen om hen inte är intresserad

Det kan kännas läskigt innan. Men när du väl har våga ta första steget, märker du ofta att det var både roligt och peppande, oavsett vad du får för svar. Det är faktiskt inte så farligt om hen inte ger ett positivt svar.

9. Det kan förändra livet!

Ja, det kan faktiskt vara så att det är ditt livs stora kärlek det handlar om. Så, våga ta reda på det nu!

Läs även 9 meningar vi tjejer hatar att höra från killar

Gilla Modette på Facebook!